Miért nem sűrűsödött jobban a rántástól?
Bablevest főztem. Úgy tudom, hogy ellentétes hőmérsékletűnek kell lennie a rántásnak és a folyadéknak. Hideg rántáshoz mertem hozzá a leves forró levét és utána öntöttem a leveshez az egészet. De nem lett az a kellemesen sűrű állag, pedig elég sokat tettem bele.
Mit ronthattam el?
Én soha nem szoktam a léhez önteni a rántást.
Ahogy hozzáteszed az olajd+liszthez a levet, egyből összekapja magát, utána már csak higítanod kell. Én inkább mégegy edényt használok ilyenkor, amiben csinálom a rántást, és abba meregetek a másikból annyi levet, amíg a kívánt sűrűségű nem lesz.
Miután beleraktad a rántást fözted még egy darabig? Mert csak akkor sürüsödik be. (Bocs, ha hülye válasznak tünik, de sokan nem forralják össze eléggé, és igy nem sürit).
Ha viszont még mindig túl hig, akkor be tudod habarni liszt és viz keverékével, utána szintén legalább 15-20 percig kell még lassan forralni.
"07.44 Nem főzelék lesz hanem leves VOLT. A levest kell rántani.Én szoktam 2x is berántani ha, sitkára sikeredik leöntök róla. Ffi profi htb vagyok anya."
Nem egészen értem a problémádat: ha nem elég sürü, akkor mindegy, hogy leves vagy fözelék. A levest is lehet rántással vagy havarással is süriteni - legalább is eddig mßeg sose volt belöle probléma. A kétszeres rántással az a bajom, hogy akkor dupla annyi zsirt is bele kell tenni és az igencsak felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!