Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sűrűsödött jobban a...

Miért nem sűrűsödött jobban a rántástól?

Figyelt kérdés

Bablevest főztem. Úgy tudom, hogy ellentétes hőmérsékletűnek kell lennie a rántásnak és a folyadéknak. Hideg rántáshoz mertem hozzá a leves forró levét és utána öntöttem a leveshez az egészet. De nem lett az a kellemesen sűrű állag, pedig elég sokat tettem bele.


Mit ronthattam el?


2011. máj. 2. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túl sok a levesed. De a habarásod még hátra van nem ? Bab leves vagy bab főzelék ?
2011. máj. 2. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Leves. De csak berántani szokás tudtommal, így nincs hátra a habarás...
2011. máj. 2. 12:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Én soha nem szoktam a léhez önteni a rántást.

Ahogy hozzáteszed az olajd+liszthez a levet, egyből összekapja magát, utána már csak higítanod kell. Én inkább mégegy edényt használok ilyenkor, amiben csinálom a rántást, és abba meregetek a másikból annyi levet, amíg a kívánt sűrűségű nem lesz.

2011. máj. 2. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Miután beleraktad a rántást fözted még egy darabig? Mert csak akkor sürüsödik be. (Bocs, ha hülye válasznak tünik, de sokan nem forralják össze eléggé, és igy nem sürit).

Ha viszont még mindig túl hig, akkor be tudod habarni liszt és viz keverékével, utána szintén legalább 15-20 percig kell még lassan forralni.

2011. máj. 3. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
07.44 Nem főzelék lesz hanem leves VOLT. A levest kell rántani.Én szoktam 2x is berántani ha, sitkára sikeredik leöntök róla. Ffi profi htb vagyok anya.
2011. máj. 3. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

"07.44 Nem főzelék lesz hanem leves VOLT. A levest kell rántani.Én szoktam 2x is berántani ha, sitkára sikeredik leöntök róla. Ffi profi htb vagyok anya."


Nem egészen értem a problémádat: ha nem elég sürü, akkor mindegy, hogy leves vagy fözelék. A levest is lehet rántással vagy havarással is süriteni - legalább is eddig mßeg sose volt belöle probléma. A kétszeres rántással az a bajom, hogy akkor dupla annyi zsirt is bele kell tenni és az igencsak felesleges.

2011. máj. 3. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Mondom profi vagyok. Főzeléket kell habarni is. A habarás az tejjel vagy tejföllel történik vagy van aki tejszínnel tesz. A tejszín az lehet állati és növényi is de akár a tej is lehet növényi vagy állati. Egyéb információ?
2011. máj. 3. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Előző - a liszt és víz keveréke az nem habarás. A habarást van aki kefírrel vagy joghurttal készíti.
2011. máj. 3. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A habarás liszt és folyadék keveréke, a folyadék lehet viz, tej, bor, tejföl, joghurt, sör stb. - ezért van olyan, hogy tejes habarás, tejfölös habarás.
2011. máj. 3. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


[link]


Szóval eléggé hihetetlen, profi vagy, mert ezeket megnézve kiderül, hogy fogalmad sincs arról, hogy MI A HABARÁS, ezen kivül alapesetben egy ételt vagy rántással vagy habarással süritenek, együtt csak vészhelyzetben.

2011. máj. 3. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!