Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a muffint?

Hogyan csináljátok a muffint?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok,hogy ti hogyan csináljátok az alap muffint,illetve a csokis muffint. :)

Én így:

ALAPMUFFIN

HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 simára kevert tojás, 1, 5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj.

A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a muffin formát kikenjük olajjal. A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük, és tálba szitáljuk. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. Villával gyorsan összeforgatjuk, hogy a tészta kissé csomós maradjon. A mélyedéseket kétharmad részig megtöltjük vele és 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.

Szerintetek ez jó? A csokisat úgyanígy,csak csokidarabokat szórok bele.

Köszi előre is a segítséget. 13/L

2011. ápr. 30. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sima lisztet használok, tej helyett joghurtot, olaj helyett meg olvasztott vajat. Az arányok ugyanezek.
2011. ápr. 30. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

amit én szoktam sütni,2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre joghurt /tejföl, kefír, tej/ 1 dl olaj, 2 tojás,1 csom. sütőpor

és kb másfél bögre belevaló-gyümi, mazsola,dió,csokidarabok,aszalt gyümik, szóval, ami éppen van otthon.

ha barnát akarok, akkor 2 ek, kakaó is megy bele, meg fahéj, ha pl almás-vagy körtés muffin lesz.

most a húsvéti csokik lesznek soron...:)

1 bogre= 2,5 dl.

ebből nekem 2 tepsi, azza 24 db lesz.könnyűek és szép magasak.

a menete, először a folyósakat a cukorral kikeverem, majd a sütőporos liszt, és végül a darabos cuccok.

én is 3/4-ig töltöm a papírkapszlit , és forró sütőbe teszem 5 percre, majd visszavéve a lángot még kb 25 perc.

2011. ápr. 30. 11:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Majd kipróbálom ezeket is egyszer,mert most maradtam annál amit én írtam. :)

Egyébként biztos finomak. :P

2011. ápr. 30. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
1 csomag bourbon vaníliás cukor mehet bele, vagy akár kettő is, én imádom! :)
2011. ápr. 30. 12:05
 5/5 anonim ***** válasza:

10 dkg margarint 20 dkg cukorral jól kikeverek

majd 2 tojást egyenkét

15 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, 15 dkg darált diót vagy mandula, kókusz, túró, mogyi kis adagokban hozzá

érdemes egy tálban elöre összekeverni a szárasz anyagokat

1 ek aroma, vagy 1 mk. fahéj vagy gyömbér

kis tejel lazithatod a tésztát de ez 1 dl. ne legyen több

a végén kb 2 marék felapritott gyümit, csokidarabokat adhatsz hozzá.

Pl a diós, fahéjas tésztához az alma, meggy, szilva jól megy, mandulás jó csoki és mandula aromával

Mindenfélével kiprobálhatod csak a mennyiségek egyezenek.

2011. ápr. 30. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!