Hogyan csináljátok a muffint?
Kíváncsi vagyok,hogy ti hogyan csináljátok az alap muffint,illetve a csokis muffint. :)
Én így:
ALAPMUFFIN
HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 simára kevert tojás, 1, 5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a muffin formát kikenjük olajjal. A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük, és tálba szitáljuk. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. Villával gyorsan összeforgatjuk, hogy a tészta kissé csomós maradjon. A mélyedéseket kétharmad részig megtöltjük vele és 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.
Szerintetek ez jó? A csokisat úgyanígy,csak csokidarabokat szórok bele.
Köszi előre is a segítséget. 13/L
amit én szoktam sütni,2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre joghurt /tejföl, kefír, tej/ 1 dl olaj, 2 tojás,1 csom. sütőpor
és kb másfél bögre belevaló-gyümi, mazsola,dió,csokidarabok,aszalt gyümik, szóval, ami éppen van otthon.
ha barnát akarok, akkor 2 ek, kakaó is megy bele, meg fahéj, ha pl almás-vagy körtés muffin lesz.
most a húsvéti csokik lesznek soron...:)
1 bogre= 2,5 dl.
ebből nekem 2 tepsi, azza 24 db lesz.könnyűek és szép magasak.
a menete, először a folyósakat a cukorral kikeverem, majd a sütőporos liszt, és végül a darabos cuccok.
én is 3/4-ig töltöm a papírkapszlit , és forró sütőbe teszem 5 percre, majd visszavéve a lángot még kb 25 perc.
Köszi a válaszokat. Majd kipróbálom ezeket is egyszer,mert most maradtam annál amit én írtam. :)
Egyébként biztos finomak. :P
10 dkg margarint 20 dkg cukorral jól kikeverek
majd 2 tojást egyenkét
15 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, 15 dkg darált diót vagy mandula, kókusz, túró, mogyi kis adagokban hozzá
érdemes egy tálban elöre összekeverni a szárasz anyagokat
1 ek aroma, vagy 1 mk. fahéj vagy gyömbér
kis tejel lazithatod a tésztát de ez 1 dl. ne legyen több
a végén kb 2 marék felapritott gyümit, csokidarabokat adhatsz hozzá.
Pl a diós, fahéjas tésztához az alma, meggy, szilva jól megy, mandulás jó csoki és mandula aromával
Mindenfélével kiprobálhatod csak a mennyiségek egyezenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!