Maradék húsvéti sonka. Mit csináltok belőle?
Mivel tavaly a sonkás tészta minden lehetséges formáját kipróbáltam, így idén a család "megfenyegetett" :) hogy azt már nem kérnek. :)
Na de akkor mit???
Ti mit készítetek belőle?
Babgulyást? Valamilyen sütit esetleg?
Segítenétek?
én tegnap sütöttem zöldbabfőzelék mellé pár szeletet.illetve nem is sütöttem, csak kevés zsíron átmelegítettem.
a hétvégén krumplis-sonkás-sajtos muffin lesz bablevessel, amibe szintén kerül egy kis sonka.
aztán majd csak elkopik...:)
ledarálva, tejföllel lazítva, egy kis reszelt hagymával, borssal leveles tésztába is töltheted, kiflinek, vagy batyunak formázva.
vagy a darált sonkás töltelék palacsintába töltve, lerakva
tejföllel meglocsolva, egy kis reszelt sajttal megszórva egy leves után kitűnő második fogás.
üdv.
Nálunk ma babgulyás lesz egy részéböl.
De lehet belöle pástétomot késziteni, rakott zöldségekbe tenni, melegszendvics-krémet csinálni, kisebb adagokban lefagyasztani, és késöbb enni meg.
Ledarálom, kis olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, kis pirospaprika, kis petrezselyem,(sót nem!!) felöntöm kevés vízzel (hogy "kenhető" legyen) átforralom.
Közben kisütöm a palacsintát, megtöltöm, rá a tejfölt.
Megszórom a design kedvéért..:-).. a 2 végén kis petrezselyemmel,középen kis piros paprikával.
Nálunk hamar elfogy, még soha nem romlott rám. :)
Idén úgy mentettem meg belőle egy csücsköt, a lepényhez.
Csinálsz sima pizzatésztát, fokhagymás tejföl legyen az alap, erre szórod fel a sonkát (vagy szalonnát), szeletekre vágott vöröshagymát, megszórod kis sajttal, és készre sütöd.
Nálunk két tepsivel elfogy belőle egy nap alatt.
De a sonkás rántotta is felvesz belőle, és reggelire/vacsorára tökéletes.
Olyan jó recepteket írtok, kár, hogy nekünk már több sonkánk nincs. :((
Köszönöm szépen az ötleteket!
Ma biztos, hogy sonkás ebéd lesz :)
Talán palacsinta, azt díjaznák a Fiaim.
Lesz egy köröm a boltba tejfölért :)
Mindenkinek szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!