Túrós-sajtos pogácsa, a legfinomabb recept! Megcsinálod Te is?
Tegnap kaptam ezt a receptet. Ma ki is próbáltam, mert a Kisfiam oda van a pogikért!
Egyszerű, szép, és nagyon finom!
Azt, hogy meddig áll el...elfogyott a délelőtt folyamán, így nem tudom! :)
A recept:
25 dkg túró
25 dkg RAMA
1 db egész tojás
25 dkg liszt (nekem kb. 2 marékkal többet vett fel)
1 teáskanál só (szerintem egy picit több is mehet bele)
1 pohár tejföl
A rama-t és a túrót kézzel alaposan el kell dolgozni. Ha kész akkor hozzá kell adni a többi hozzávalót is és egy könnyű, nem túl kemény tésztát kell gyúrni!
AKKOR A LEGJOBB, HA EGY ÉJSZAKÁT TUD PIHENNI A HŰTŐBEN!
Kb. 1 cm vastagságúra kell kinyújtani (alaposan lisztezni, mert ragad) és nagyon picike pogiszaggatóval ki kell szaggatni (tényleg picivel, kb. mint a teatojás átmérője) :)
Sütőpapíros tepsibe tenni (így nem kell majd vakargatni az odaégett sajtot)
Tojással lekenni és sajttal megszórni.
Én 200-220 fokon, légkeveréssel sütöttem.
Nagyon szépen felemelkedtek! (hogy mitől? nincs benne se sütőpor, se élesztő...nem tudom)
ISTENI és nem lehet elrontani!!!!
Remélem kipróbáljátok és annyira fog ízleni, mint nekünk! :)
Jó étvágyat!
Szilvi
Van egy 2 és egy 3 éves Kisfiam. Most várom a 3. babát így mindig gyors, de nagyon finom ételeket kell készítenem, mert idővel hadilábon állok és nagyon válogatósan a Fiatalemberek :)
Sok "kismamás" süti, és főétel receptem van :)
Ha lenne rá igény akkor szivesen megosztom Veletek.
:)
nagyon rendes tőled hogy megosztottad velünk! :)
majd kipróbálom amint lesz túróm :))
Cukrászdában dolgoztam és ilyen volt a receptünk, csak ugye nagyobb mennyiségben és Nekem is ez volt a kedvencem.
Viszont, ha nem haragszol, hogy egy kis kritikát is idefüzök, akkor próbáld meg házi disznózsírral, tudom nem túl egészséges, de attól még jobb lesz hidd el!
A válság idején mi is a bödön aljáról kapartuk a zsírt a pogácsához és jobb volt!
Nagyon kedves vagy, én holnap délelőtt ki is próbálom :-)
Nálam is mindig az a gond, hogy gyorsan kellene valami finomat...két pici mellett néha nehezen bírom megoldani :-)
Jó babázást, és örömteli várandóságot!
Sziasztok!
Remélem Ti sem fogtok csalódni benne!
A kritikáknak, ötleteknek pedig örülök, mert a jó szakács-cukrász holtig tanul! :) Anyukám is ezt mondja! :) Ő az én mesterem :)
Legközelebb zsírral is megpróbálom!
Köszönöm az ötletet!
Szép estét Mindenkinek!
"Aranyos vagy. :) Egy kedves, csinos anyukát képzeltem el. :) Holnap meg is sütöm!"
Mármint nem az anyukát sütöd meg gondolom... :D Akkorát nevettem, ne haragudj... :)
Szerintem nem igazán látszik úgy, mintha az anyukát szeretném megsütni...
Amúgy a pogit megsütöttem. Nagyon finom lett! :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!