Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy 15 éves lánynak milyen...

Egy 15 éves lánynak milyen ételeket "illik" már tudni elkészíteni?

Figyelt kérdés
nem vajas kenyérre vagy virslire gondolok xd
2011. ápr. 18. 22:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
15 évesen én nem nagyon tudtam főzni
2011. ápr. 18. 22:04
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
tea
2011. ápr. 18. 22:07
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Palacsinta, rántott hús, rakot krumpli, spagetti, húsleves, muffin... egyszerübb dolgokkal már lehet próbálkozni
2011. ápr. 18. 22:09
 4/14 anonim válasza:
88%
én csak egyszerű kajákat tudok: porleves, zacsis tészta, zacsiból tejszínes hús, de a húshoz mondjuk nyersen nem szívesen nyúlok hozzá :) Tudok palacsintát készíteni, tojásránottát ( :D ) szendvicskrémeket, gyümölcsleveset (mirelit gyümölcsből) csináltam recept nélkül is, "csak dobáljunk bele mindent ami jól hangzik" módon, és egész finom lett :) Sütivel még nem találkoztam olyannal, amit recept alapján ne sierült volna elkészíteni. Meg persze tésztákat is tuok. Most hirtelen ez jutott eszembe :) A lényeg, hogy olyasmi ételekkel, mint pörkölt még nem próbálkoztam :) Rántott hús asszem menne :) De szerintem vannak, akik ennyi idősen vagy fiatalabban sokkal több mindent tudnak, nem érzem éppen profinak magam :)
2011. ápr. 18. 22:10
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
olyan ma már nincs,hogy "illik",de aranyos,hogy megkérdezed! :D Ma már csoda,ha egy 30 éves nő tud főzni. én 24 vagyok,és még csak most tanulom,de 15 évesen tudtam muffint sütni, rántottát csinálni, rakott krumplit és milánóit... ilyen egyszerűbb dolgokat. :D
2011. ápr. 18. 22:14
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

15 évesen nem igazán szerettem főtt kaját enni,igy nem is érdekelt hogy megtanuljam.

Viszont édességmániás vagyok (és nem hizok semmitől),igy kb 10 éves koromtól tanultam mindeféle sütit sütni,15 éves koromra már nem volt olyan süti amit ki ne próbáltam volna,amig otthon laktam anyám nem is sütött soha,mindig én.

(rendes kaják nagyrészét 21 éves koromig nem is igazán csináltam,párom miatt szoktam rá csak,de azok is finomak)

De recept alapján bármit megcsináltam már 15 évesen (sütni amugyis nehezeb mint főzni)

2011. ápr. 18. 22:15
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

ma már nincs ilyen hogy mit illik meg mit nem. unokaöcsém 12évesen esküvői tortákat süt. osztálytársaim meg (18as korosztályú lányok) egy rántottát megtapsolnak..

szóval, nincs kötelező szint, de azért jó ha éhen nem halsz egyedül otthon (és nem csak szendvicset tudsz csinálni mondjuk)

javaslom kezdésnek: tejberizs (ha nem nagyon jártál még konyhába akkor akár porból is mehet elsőre), rántotta, tükörtojás, tészta valami üveges szósszal, esetleg paradicsompüréből fűszerekkel kavarhatsz ki magadnak, de kezdőként nem mindig sikerül eltalálni az arányokat.. aztán ha ezek mennek lehet továbblépni :) de kérdezd anyud/mamádat. nekem is sokat segítettek, ma meg már én ütöm össze a család kajáját :)

17/L

2011. ápr. 18. 22:18
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Főzni nem tudok. Esetleg ha anyu is ott van, és irányít valamilyen szinten.

Sütni jobban szeretek. Például sajtos pogácsát. Vagy mikrós sütit.

Mikrós süti:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

3 evőkanál tej

3 evőkanál étolaj

2 evőkanál kakaópor (ha cukrozott, akkor egy kicsivel kevesebb cukor kell bele)

1 tojás

1 kávéskanál sütőpor

Belerakod egy müzlistálba, összekevered, nem muszáj, hogy csomómentes legyen, és nem is lesz folyékony. 4 percre berakod a mikróba. Lehet enni lekvárral, pudinggal, tejszínnel. Fincsi! :)

14/l

2011. ápr. 18. 22:24
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Én se tudtam 15 évesen főzni. Szóval magamból kiindulva nem vagy lemaradva semmiről. Kb. 27-28 éves lehettem, amikor komolyabban elkezdtem foglalkozni vele. Lehet, hogy sokan késeinek látják (így is van), de főzni csak kedvvel és szeretettel lehet. Különben megette a fene. Engem ekkor érintett meg a főzés szeretete.
2011. ápr. 19. 08:03
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Leírom a válaszom, de nem én leszek neked a legjobb példa.

8 éves koromban meghalt anyukám, apu nem tudott főzni, egy pár évig a nagyi, rendelgetések és a McDonalds között ingáztunk. 12 éves korom óta főzök, 15 évesen már majdnem mindent megtudtam csinálni receptből, 16 évesen volt az első barátom, az ő anyukájától lestem el néhány praktikát. De még a mai napig "segít" a párom, ő az apukájától tanult főzni és nagyon sok mindent tud. És persze ott az internet.

Illik vagy nem illik, van olyan nő, aki 40 évesen sem tud/akar majd főzni, példa erre húgom, 19 évesen nem hajlandó semmilyen főzni valóhoz hozzányúlni, pedig segítenék neki és jól tudna főzni.

Én azt mondom, ha akarsz főzni és szeretsz is, akkor tanuld meg az alapokat, mint a húsleves, pörkölt, rizses hús, sült hús, fasírt, rántott húsok, főzelékek stb. Ezek rém egyszerűek és nem válnak károdra.

2011. ápr. 19. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!