Lehet-e (és ha igen, mivel) helyettesíteni a hagymát főzés/sütés tekintetében?
Sajnos nagyon hagymaiszonyos vagyok (még az alapporos milánóiból is állandóan kiturkálom a hagymát), és egyszerűen ha megpróbálom lenyelni, jön is vissza. Tudom, egyáltalán nem normális dolog, de megpróbáltam rajta változtatni, és nem sikerült, így más taktikát kell alkalmaznom. Lehet-e helyettesíteni főzés/sütés közben a hagymát? Mondjuk alapport tenni a pörköltbe, vagy csak a végén beleönteni "hagymalevet". Kezdő vagyok még a konyhában, de szeretném ha a gyermekeimnek olyan ételt tudnék készíteni, amit én is velük ehetnék, és sajnos a legtöbb ételben szerepel a hagyma.... Minden tippet megköszönök!
19/L
Ha nem szereted a pl. pörköltben úszkáló hagymadarabokat,(én sem szívesen látom benne) a következőt javaslom.
Az ételek nagyon nagy százalékába, a hagyma pirítva, dinsztelve kerül. Na most amikor elérte a zsíron a kellő színt, néhány evőkanál vízzel süsd újra zsírjára, esetleg kétszer is.
Eredmény: teljesen szétfő, nem lesz olyan intenzív hagymaízű az étel, és olyan csodás vastag szaftot produkál, hogy a jóisten lenéz rá a felhők mögül.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!