Lehet-e (és ha igen, mivel) helyettesíteni a hagymát főzés/sütés tekintetében?
Sajnos nagyon hagymaiszonyos vagyok (még az alapporos milánóiból is állandóan kiturkálom a hagymát), és egyszerűen ha megpróbálom lenyelni, jön is vissza. Tudom, egyáltalán nem normális dolog, de megpróbáltam rajta változtatni, és nem sikerült, így más taktikát kell alkalmaznom. Lehet-e helyettesíteni főzés/sütés közben a hagymát? Mondjuk alapport tenni a pörköltbe, vagy csak a végén beleönteni "hagymalevet". Kezdő vagyok még a konyhában, de szeretném ha a gyermekeimnek olyan ételt tudnék készíteni, amit én is velük ehetnék, és sajnos a legtöbb ételben szerepel a hagyma.... Minden tippet megköszönök!
19/L
A hagyma a legtöbb magyar ételben, és nem csak magyarban, szerepel. Sajnos kikerülni nem hiszem hogy tudod, kell az íze bele, egy pörkölt szaftos sűrűségét is az adja meg. De azért adok egy tippet.
Ne kockára vágd a hagymát,hanem reszeld le! Így egy püré állagú dolgot kapsz, nem fogod kipiszkálni, mert szaftá alakul. Egy próbát megér.
Sajnos nincs jobb ötletem nekem sem,mint a két első válaszolónak!
Sok étel alapja a hagyma!
reszeld,turmixold,ahogy irták
vagy próbáld megszeretni
kb 20 éves koromig én is kipiszkáltam mindenből,anya mindig nagyon picire vágta,turmixolta mert nem birtam megenni ha láttam,éreztem,én meg egyszerűen csak hagymamentes kajákat csináltam
aztán párom annyira jóizűen ette a centi vastag hagymát a zsiros kenyéren hogy megkivántam
azóta nem zavar ha nagyobb darabokban marad a főtt kajában,pizzára csak csikozom,és kenyéren is megeszem
kostold meg nyersen,hátha
ami még eszembejutott,hogy hozzá érni se kelljen
intersparban szoktam venni előre nagyon kis darabokra összevágott hagymát,fagyasztva árulják,40 deka kb 200forint
szépe egyforma apróra van összevágva és szinte szétfő mire pl a pörkölt megfő
(én nem utálom a hagymát csak pucolni utálom meg darabolni mert mindig sirok tőle,igy egyszerűbb ezt használni még ha drágább is mint az egyben vett hagyma)
vagy látok hagymakrémet (befőttes üvegben árulják,azon tényleg nincs rágcsálnivaló csak az iz...az már más kérdés h mennyi hagyma van benne meg mennyi izfokozó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!