Hogy készíthetnék milánói és bolognai szószt?





Olyat mint a maggi, vagy knorr nem tudsz csinálni,mert azok tele vannak ízfokozóval és - valljuk meg - nem sok közük van az eredetihez.
mindkét szósz egy paradicsomos alap és a hús, szalonna, fűszerek,zöldségek adják meg az ízt.
tehát valószínű a receptjeid jók, de úgy vagy már vele, mint az eperízű joghurton felnőtt gyerek,aki azt mondja az eperre, hogy nincs eper íze. Túlságosan megszoktad az ízfokozókat





(ezek nagyon drágák, mindig magam készítem, szeretik..)
hagyma felvágva-sós olajon dinsztelve, utána bele a
paradicsom (a legolcsóbb konzerv, vagy nagyon finom a hámozott felezett olasz parad.konzerv-és nem drága!)
majd:fűszerek (a lényeg): bazsalikom,kakukkfű, pizza fűszerkeverék + a végén 1 kanál tejföl





Bolognai 5 dkg kolbász vagy húsos szalonnát kezdj piritani
1 nagy f. hagymát, 3 g. fokahygmát adj hozzá
rá a 50 dkg hús mikor elfötte a saját levét
1 répár, 1 cikk zellert, 1 fehérépát lereszelve keverj hozzá,
sózd, borsozd,
öntsd rá 1 p. vizet vagy bort,
addig fözd míg megpuhul a húsi többször néz rá ha elfötte a levét önts még hozzá folyadékot,
ha puha 1 db. paradicsom konzerz
1 tk. rozmaring, oregánó bazsalikom, ha kell még só bors
még melegen keverj hozzá 1 zs. kifött tésztát.





Az utolsóé majdnem jó, én éppen tegnap csináltam és olyan lett,mint ezek a szószók, különösen a Dolmiao bolognai szósza.
A titka egyszerű, vagy húsleves alaplét kell hozzá adni, vagy vörösbort és akkor kell hozzá a répa, zeller stb.
50 dkg sertés laposkát vegyél.
Először egy fej vöröshagymát sütőmargarinon majdnem párold üvegesre, akkor add hozzá az előzőleg felaprított 2 gerezd fokhagymát.
Tedd hozzá a húst, picit sózd meg és picit borsozd, fehéredésig kevergesd.
Utána adj hozzá sok sűrített paradicsomot, egy 350 g-os üvegből, majdnem az egészet hozzárakhatod, akkor öntöd hozzá a 2dl, húsleves alaplét(akár kockából is csinálhatod, akkor fél kockát oldj fel 2dl forró vízben)
Kb.2-3 egész paradicsomot apróra felkockázol, ezt is hozzárakod.
Ezután kell fűszerezni, oreganó, kevés bazsalikom, kevés kakukkű és cukor ízlés szerint. kb. 45 percig kell főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!