Hogy süssem a halat, hogy ne essen szét és szépen megbarnuljon?
Figyelt kérdés
Már rengetegszer próbáltam halat sütni, de sehogy nem akar sikerülni. Másoknál minidg olyan guszta, szép barna sült kéreg van rajta és olyan szépen lapokra válik ahogy hozzáérek a villával. Nálam meg úgy nézki, mintha beáztatott papírzsebkendő lenne... :( :( :(2011. ápr. 15. 12:30
1/12 anonim válasza:
valószínű nem elég forró az olaj amikor beleteszed és kevés is.
bő forró olajban kell sütni, nagyon rüvid ideig
2/12 A kérdező kommentje:
Akinél ettem ilyet ő azt mondta kb egy evőkanál olajon szokta forgatni a halat. Panír meg minden nélkül csak befűszerezi és forgatja ezen a kevés olajon. Én is így próbáltam, de hát nekem nem jött össze...
2011. ápr. 15. 12:44
3/12 anonim válasza:
mennyi ideig sütötted? a halnak elég max 1-1 perc mindkét oldalán. ha tovább sütöd,akkor szétesik.
és forró legyen az olaj
4/12 A kérdező kommentje:
És 1-1 perc alatt megbarnul a külseje? Lehet nem volt elég forró az olaj, de én csak 1 kanállal raktam alá, de azt meg felszívta. Az mindegy milyen halat sütök?- én tengeri hafilét vettem.
2011. ápr. 15. 12:54
5/12 anonim válasza:
Hát egy kanál olaj sztem nagyon kevés. Én bő olajban csinálom, de ha húst sütök, és kevés olajat
teszek alá,akkor is legalább 4-5 kanállal. Nagyon forró legyen az olaj amikor beleteszed.
6/12 A kérdező kommentje:
kb így nézett ki amit ettem, hátha a kép többet mond, mint én. :
2011. ápr. 15. 13:00
7/12 anonim válasza:
Ha felszívta akkor nem volt elég forró. Ha sütsz valamit az olajnak mindíg forrónak kell lennie. és 1-1perc a halnak elég szétsütöd, ha percekig hagyod a serpenyőben
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Ma teszek egy újabb próbát. Egyszer majd sikerül telán nekem is... :)
2011. ápr. 15. 13:07
9/12 anonim válasza:
Ha felszívja - nem csak a hal, bármi - az olajat, az annak a csalhatatlan jele, hogy nem elég forró. Szóval adj neki kakaót :)
Esetleg ha van fritőzöd, akkor süsd abban, ott be tudod állítani a pontos hőfokot.
10/12 anonim válasza:
A halról a víztartalmat le kell csepegtetni, amennyire csak tudod. Majd forró olajban kisütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!