Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barackhoz valami jó krém tortára?

Barackhoz valami jó krém tortára?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tortát sütök majd, és úgy van a recept, hogy piskóta szerű alap, arra baracklekvár, barack és egy tojáshab amit rásütök... Na én a lekvár helyett szeretnék valami mást, de lehetőleg nem valami agyonvajazott krémet, de valami egészen egyszerűt... Nincs valami jó tippetek? :)
2011. ápr. 13. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Vanilia pudingba keverjél összeturmixolt barackot.
2011. ápr. 13. 22:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Barackos krémszelet

Hozzávalók

elkészítés:50 - 60 perc

nehézség:normál

sütési hőfok:175 ℃

sütési idő:30 perc

Barackos krémszelet

1 nagy doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt

50 dkg vaj vagy sütőmargarin

30 dkg cukor

6 tojás

35 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

2 ek. kakaópor

1 zacskó főzős vanília ízű pudingpor, (fél liter tejhez)

A tepsi kikenéséhez kevés margarin

A szóráshoz kakaópor

Elkészítés

A sárgabarackbefőttet jól lecsöpögtetjük. Robotgép habverőjével 25 dkg vajat vagy sütőmargarint habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és a vajas vagy sütőmargarinos masszába dolgozzuk. A tészta felét margarinnal alaposan kikent, kb. 32x38 cm-es tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztába keverjük. A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral, és a 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.

Robotgép habverőjével krémesre keverjük a maradék vajat vagy sütőmargarint. A kihűlt pudingot evőkanalanként a vajba vagy sütőmargarinba vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A feldarabolt fehér csokoládét és a kókuszzsírt (vagy vajat vagy sütőmargarint) megolvasztjuk forró vízfürdőben, és kevergetve kihűtjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és villával hullámokat húzunk bele. Végül megszórjuk kakaóporral. Rombusz alakban felszeletelve tálaljuk.

Ha megvan a tésztád akkor használd csak a krém részét a receptnek,még én se próbáltam ki de hétvégén megsütöm!:)

2011. ápr. 13. 23:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Bocsánat!!!!

Csak a fő kérdést olvastam el a válasz elött!

És mentségemre mondom bemásoltam a netről a receptet.Eddig nekem sem volt meg!De kösz a kérdést!Mert lett egy tök jó barackos receptem miattad!

2011. ápr. 13. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!