Rizseshúshoz hogy és mikor teszitek a zöldséget?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia! A rizseshúst többféleképpen is lehet készíteni, a legáltalánosabb a húst pörköltnek föltenni, esetleg egy kicsit lecsósan, és a végén hozzáadni majdnem kész rizst.Pl ilyen a Bácskai rizseshús.
Egy kiló húsból sok lesz, erre gondoljál.én ehhez a változathoz 1 kg húshoz 30 deka rizst főzök,úgy, hogy zsíron megpirítom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel fölengedem. ha egyt forrt, lezárom alatta a gázt és
konyharuhával letakarom.Ha a pörkölt is majdnem puha már,akkor teszem bele rizst,ami a szaftból még szív magába
és tálaláskor pont jó.
Aztán lehet zöldégesen is, de ilyenkor nem használok pirospaprikát,a hús puhulása felé teszek bele,2-3 szál kockázott sárgarépát és kb 30 dkg zöldborsót.,ha már ezek is puhák (nem kell péppé főzni)megy bele a fenti módon előfőzött rizs.ezt a változatot borsosan szeretjük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
Mindegyik nagyon finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mi nem ilyen pörköltes módon csináljuk a rizses húst.
Külön megcsináljuk a húst, ilyen fokhagymás apró húsnak, aztán külön a rizst, és külön a zöldséget és amikor minden kész akkor a rizst a zöldséggel összekeverjük, és annyi húst teszünk, hozzá amennyit felvesz. Szaftot is, h ne legyen olyan száraz. Nálunk ilyen a rizses hús.
Nagyon köszönöm a választ.
Ha már a rizseshúsnál vagyunk ebbe a receptbe nem kell hagyma? vagy csak kimaradt??
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!