Mi a receptje a tejszínes-gombás csirkének?
Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 kisfej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 ek vaj
só
bors
2 dl tejszín
1 csapott ek.liszt
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a vajon megfonnyasztom,
majd rá teszem a vékony csíkokra vágott húst.Erős
tűzön rövid ideig együtt píritom.Ezután belete-szem a vékonyra vágott gombát.Sóval borssal íze-
sítem,ha kell egy kevés vizet öntök alá és puhára párolom .A tejszínben elkeverem a lisztet és a
húsra öntöm,jól összeforralom,majd 1 csokor apró-
ra vágott petrezselymet is belekeverek.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálalom
Tejszínes-gombás csirke
Hozzávalók:
# kb. 10 darab csirkecomb
# 3 dl tejszín
# 2 nagy fej vöröshagyma
# egy üveg konzerv gomba
# 20 dkg zöldborsó
# 10 dkg trappistasajt
# 1 kávéskanál sült csirke fűszerkeverék
# 2 dl tejföl
Elkészítés: A csirkét megmosom, és nagyobb tepsibe rakom, megszórom a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát felkarikázom és rászórom a csirkére. Rárakom a gombát és a zöldborsót is. Ezután ráöntöm a tejszínt, majd alufóliával betakarom. Berakom a forró sütőbe. Kb. 1 óra múlva leveszem az alufóliát, ráöntöm a tejfölt, megszórom reszelt sajttal, és visszarakom a sütőbe, amíg a sajt rápirul. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. A család egyik kedvenc étele.
Igen, az első választ az első helyen dobja ki a ggogle. :)
A második valami tepsis dolog, sajnos nem azt keresem. :(
Bocsánat, kissé felületes voltam a kérdés feltevésénél!
Szóval olyan kipróbált receptet keresek, ami a leginkább hasonlít a Maggi féle tejszínes-gombás alapból készült ételre. (serpenyőben csirkét pirítani, 2 dl tej+2 dl víz+port ráönteni, összeforralni, és kész)
No, akkor megírom, én hogyan csináltam emlékeim szerint.
A csíkokra vágott csirkemellet megpirítod olajban, ha szereted, tehetsz mellé reszelt fokhagymát is. Utána mellé a gomba, azt is megpirítod. Felöntöd tejszínnel, teszel bele egy kiskanál lisztet, jól elkevered, ez fogja besűríteni. Só-bors, esetleg egy kis ételízesítő. Ha besűrűsödött, már meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!