Csináltam kekszrudat és nem dermett meg a csokis öntet, hanem a vajat kidobta magából az dermett meg egyedül, mit tudok vele kezdeni?
Kekszrolád
Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 2 ek liszt, egy csésze tej (kb. 1,5 dl), 5 dkg kakaó, 25 dkg ráma, 2 csomag háztartási keksz
A cukrot, lisztet, tejet, kakaót egy nagyobb lábosban (amibe majd a kekszet is bele lehet önteni) össze kell forralni, majd belekeverni a rámát. Így együtt még egy kicsit szoktam melegíteni, hogy enyhén besűrűsödjön. Ha kész akkor az összetördelt kekszet bele kell forgatni, és jól össze kell keverni. Folpackban szoktam lehűteni. Ezt úgy csinálom, hogy egy hosszab "adagot" levágok és a közepére rakom a "maszórit", rátekerem a fóliát és jól átmaszírozom ....összenyomkodom, kicsit ütegetem is, és jól lehűtöm.
Szoktam bele diót is tenni (mazsolát is lehet).....az összetördelt kekszet pedig meglocsolom rummal.....
Itt a recept, ha valaki így ismeri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!