Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz sütés után "gumis"...

LN09 kérdése:

Miért lesz sütés után "gumis" a kelttésztám?

Figyelt kérdés

Ez elöbb sütöttem kakaós csigát, de nem lett jó. Mit rontottam el?

írnátok bevált kelttészta recepteket?

2011. ápr. 3. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha gumis, akkor csak nem sült ki.
2011. ápr. 3. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Benthagytam tovább, de így meg kiszáradt... Azt írta recept, hogy 25 percig süssem, de majdnem 1 órát bent volt. Kidobtam...

2011. ápr. 3. 20:09
 3/7 anonim ***** válasza:
A kettő között lett volna a megoldás.És a kelt tésztát nem szabadse túl gyorsan kivenni, se sokáig benthagyni.
2011. ápr. 3. 20:10
 4/7 anonim válasza:
0%
valaki gumit tett bele!
2011. ápr. 3. 20:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Sok receptnél írták a 25 percet, azért gondoltam, hogy biztosan jó. De ezek szerint nem :(((

Honnan tudom mikor jó?

2011. ápr. 3. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Gumis akkor szerintem nem kelt meg. 1 kiló liszthez 4 dkg élesztőt számolj és kb 6 dl folyadékot és 1 dl olajat, vagy vajat. Ha édes tésztát szeretnél tegyél bele 10 dkg cukrot. Gyúrd össze az egészet ( ragacsos lesz). Aztán takard le, meleg helyen keleszd a duplájára, gyúrd át lisztes felületen, formázd ( pl.:kakaós csigának) rakd kikent tepsibe és hagyd még egy fél órát kelni ( látod rajta, hogy dagad a tésztája) aztán előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, de én be szoktam nézni 10-15 perc után, hogy lássam hogyan alakul. A tésztának még nőnie kéne és egy kis színe is kell hogy legyen, akkor van kész ha a teteje szép piros. Én 200 fokra szoktam előmelegíteni a sütőt aztán beteszem a sütit leveszem 180 fokra és bekapcsolom a hőlégkeverést. Sok sikert!
2011. ápr. 4. 10:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Legközelebb kipróbálom így!
2011. ápr. 5. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!