A velős pirítóshoz milyen velőt kell vennem?
velőscsontot kell venned. megmosni, a két végét besózni és nagyon lassan , mint a húslevest megfőzni.
vigyázni kell ki ne főjön a csontból.
ha megfőtt, kiemelni a léből, meglazítani az egyik végén a velőt és erőteljesen ki kell rázni a csontból.
jó, ha vastag papírral fogod meg, mert nagyon forró.
azon melegében kell pirítósra tenni, amit előtte jól megfokhagymáztunk. a velőt is sózzuk, borsozzuk, erőspaprikázzuk.
isteni finom.
nem, nem, az agyvelő amit ott tálban látsz és az egészen más.
az rántottvelőnek, velőspacalnak stb. való.
ja és a csontvelőt csak a csonttal együtt lehet megfőzni, máskülönben zsírrá olvadna.
ezért is olyan magas a kalóriatartalma, míg az egyvelőé ennek a töredéke.
Szia!
Természetesen az agyvelőt is el lehet készíteni krémnek,ami pirítósra kenve valóban finom!
A csontvelő pirítóson viszont egy "nagy klasszikus"!:)
valóban az agyvelőt is lehet, hagymával, tojással finomra készíteni, ami akár pirított kenyéren is finom,de
messze más, mint a csontvelő pirítóssal.
ha Neked az ízlett,amit ettél nyugodtan vegyél agyvelőt, de folyóvíz alatt hártyázd le,(szilánk is lehet közte),és dinsztelhagymán úgy, mint a hagymás rántottát készítsd el.
azért valamivel több idő kell neki, mint a tojásnak.
fűszerezd ízlésed szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!