Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A velős pirítóshoz milyen...

A velős pirítóshoz milyen velőt kell vennem?

Figyelt kérdés
És hogyan kell elkészíteni?
2011. márc. 31. 11:29
 1/10 Celestial ***** válasza:
Vegyél velőscsontot, a hentesnél vágasd ketté, főzz belőle csontlevest, aztán a csontból ütögesd ki a velőt a pirítósra. Kis só, bors, más nem kell hozzá.
2011. márc. 31. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

velőscsontot kell venned. megmosni, a két végét besózni és nagyon lassan , mint a húslevest megfőzni.

vigyázni kell ki ne főjön a csontból.

ha megfőtt, kiemelni a léből, meglazítani az egyik végén a velőt és erőteljesen ki kell rázni a csontból.

jó, ha vastag papírral fogod meg, mert nagyon forró.

azon melegében kell pirítósra tenni, amit előtte jól megfokhagymáztunk. a velőt is sózzuk, borsozzuk, erőspaprikázzuk.

isteni finom.

2011. márc. 31. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
A hentesnél nem lehet kapni külön csak velőt amivel meglehetne csinálni?
2011. márc. 31. 11:57
 4/10 anonim ***** válasza:

nem, nem, az agyvelő amit ott tálban látsz és az egészen más.

az rántottvelőnek, velőspacalnak stb. való.

2011. márc. 31. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

ja és a csontvelőt csak a csonttal együtt lehet megfőzni, máskülönben zsírrá olvadna.

ezért is olyan magas a kalóriatartalma, míg az egyvelőé ennek a töredéke.

2011. márc. 31. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyik ismerösömnél ettem és ő azt mondta hogy hentsenél vete a velőt ,és agyvelőt és abból készítette el pörkölt alapként és az is nagyon ízletes volt
2011. márc. 31. 12:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Természetesen az agyvelőt is el lehet készíteni krémnek,ami pirítósra kenve valóban finom!

A csontvelő pirítóson viszont egy "nagy klasszikus"!:)

2011. márc. 31. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

valóban az agyvelőt is lehet, hagymával, tojással finomra készíteni, ami akár pirított kenyéren is finom,de

messze más, mint a csontvelő pirítóssal.

ha Neked az ízlett,amit ettél nyugodtan vegyél agyvelőt, de folyóvíz alatt hártyázd le,(szilánk is lehet közte),és dinsztelhagymán úgy, mint a hagymás rántottát készítsd el.

azért valamivel több idő kell neki, mint a tojásnak.

fűszerezd ízlésed szerint.

2011. márc. 31. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2011. márc. 31. 16:37
 10/10 csak1csajszi ***** válasza:
Mi is agyvelőt szoktunk venni,én nagyon szeretem piritóssal :)
2011. ápr. 1. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!