Grízgaluskát hogy kell csinálni?
18 éve vagyok háziasszony, mindent meg tudok főzni, akár milyen bonyolult is, a grízgaluskán kívül:)))
Úgyhogy én is várom a válaszokat...
Én így szoktam:
1 tojásfehérjét villával kemény habbá verek. Belekeverek egy kevés olajat (kb. 1 teáskanállal), sót, a tojás sárgáját, és annyi búzadarát, hogy ne legyen túlzottan lágy, de kemény sem a massza, mert 15-20 perc pihentetés után úgyis megszívja magát a gríz. Szóval inkább lazább legyen. Én szoktam a grízbe egy késhegyni szódabikarbónát is keverni, mert így sokkal puhábbak, lazábbak a megfőtt gombócok, az ízén pedig egyáltalán nem érezni a szódabikarbónát. Miután pihent a masszánk, 2 kávéskanál segítségével a levesbe vagy lobogó vízbe szaggatom, és pár percig főzöm. Megkóstolok egyet, ha puha, készen is van.
Szia!
Látom van pár variáció,az enyém a következő:
Villával felverek egy egész tojást,belekeverek 4 evőkanál (nem púpozott)grízt,pici vegetát,sót,petrezselyem zöldet,(ez lehet szárított is,az mindig van otthon)és kb.egy kis kávéskanál sütőport.Összekeverem,1-2 órát hagyom állni,majd kis kanállal forró,lobogó vízbe szaggatom.én nem szeretem a levesbe szaggatni,inkább külön vízbe.Kb.5-10 perc között főzöm,lassú lángon.Egyet kiveszek,szétvágom,megnézem.Ha jók,leszűröm,majd kis időre letakarom.Én nem szoktam nagyon puhára főzni,mi keményebben szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!