Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízgaluskát hogy kell csinálni?

Grízgaluskát hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

18 éve vagyok háziasszony, mindent meg tudok főzni, akár milyen bonyolult is, a grízgaluskán kívül:)))

Úgyhogy én is várom a válaszokat...

2011. márc. 30. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

1 tojásfehérjét villával kemény habbá verek. Belekeverek egy kevés olajat (kb. 1 teáskanállal), sót, a tojás sárgáját, és annyi búzadarát, hogy ne legyen túlzottan lágy, de kemény sem a massza, mert 15-20 perc pihentetés után úgyis megszívja magát a gríz. Szóval inkább lazább legyen. Én szoktam a grízbe egy késhegyni szódabikarbónát is keverni, mert így sokkal puhábbak, lazábbak a megfőtt gombócok, az ízén pedig egyáltalán nem érezni a szódabikarbónát. Miután pihent a masszánk, 2 kávéskanál segítségével a levesbe vagy lobogó vízbe szaggatom, és pár percig főzöm. Megkóstolok egyet, ha puha, készen is van.

2011. márc. 30. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Sok-sok próbálkozás után tapasztaltam ki, a szódabikarbónás trükköt pedig egy szakácstól lestem el.
2011. márc. 30. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A tojást felverem jól,sóval és egy kiskanálnyi zsírral (vagy olajjal). Tojásonként 1-1,5 evőkanál grízt keverek bele. Hagyom legalább egy órahosszát állni,hogy a gríz megszívja magát. Forró vízbe először csak egyet teszek,ha esetleg szétfő,keverek bele egy kevés grízt még. Ha feljöttek a vízszínére,akkor lejjebb veszem a hőfokot,és néha megkevergetve,legalább 10-15 percig még főzöm.
2011. márc. 30. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Látom van pár variáció,az enyém a következő:

Villával felverek egy egész tojást,belekeverek 4 evőkanál (nem púpozott)grízt,pici vegetát,sót,petrezselyem zöldet,(ez lehet szárított is,az mindig van otthon)és kb.egy kis kávéskanál sütőport.Összekeverem,1-2 órát hagyom állni,majd kis kanállal forró,lobogó vízbe szaggatom.én nem szeretem a levesbe szaggatni,inkább külön vízbe.Kb.5-10 perc között főzöm,lassú lángon.Egyet kiveszek,szétvágom,megnézem.Ha jók,leszűröm,majd kis időre letakarom.Én nem szoktam nagyon puhára főzni,mi keményebben szeretjük.

2011. márc. 30. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2011. márc. 30. 11:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!