Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyek azok az alapvető...

Melyek azok az alapvető élelmiszerek, melyek jó ha mindig vannak itthon?

Figyelt kérdés

Amiből bármikor összelehet dobni egy ebédet, ha nem tudok éppen boltba menni,vagy hó vége van.Az utóbbi időben többször előfordult hogy nekiláttam az ebédnek, és menet közben derült ki, hogy nincs hozzá valami.Mint pl tegnap palacsintához tojás.

Kérlek segítsetek egy újdonsült háziasszonynak:)Köszönöm!

2011. márc. 25. 14:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

18,32-es vagyok! Az általam felsoroltakból kimaradt egy fontos: törtpaprika!

Egyébként ha feltöltötted a konyhádat az alapvető élelmiszerekkel (kell még a rizs és zsemlemorzsa is) no meg van valami húsféle is a fagyóban, azok után én a következőket csinálom:

Hétvégén (szombat, vasárnap) úgy főzök, hogy a maradék azon a héten még minimum egy evésre elég legyen. Akkor ezzel a hétből kb. 4 napi kaját megoldottál, és csak 2-3 nap kell valami egyszerűbbet kitalálni (sültkrumpli tükörtojással, virsli stb.)

Ha pörköltet főzök, abból annyit, hogy a fagyasztóba is tudjak berakni, pár hét múlva előveszed és csak a köret kell.

Vásárláskor, ha valami akciósba botlasz, akkor abból célszerű bespájzolni, így költséget takarítasz meg.

A hűtőre tégy egy jegyzet-tömböt + tollat: főzés közben, ha azt látod hogy valami elfogyott, vagy kevés maradt belőle, azt rögtön felvésed, és amikor legközelebb mégy bevásárolni, viszed a cetlit magaddal. Ez esetben sosem jársz úgy, hogy főzés közben kiderül, nincs meg minden hozzávaló.

Majd belejössz, ne aggódj!

2011. márc. 26. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!