Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyek azok az alapvető...

Melyek azok az alapvető élelmiszerek, melyek jó ha mindig vannak itthon?

Figyelt kérdés

Amiből bármikor összelehet dobni egy ebédet, ha nem tudok éppen boltba menni,vagy hó vége van.Az utóbbi időben többször előfordult hogy nekiláttam az ebédnek, és menet közben derült ki, hogy nincs hozzá valami.Mint pl tegnap palacsintához tojás.

Kérlek segítsetek egy újdonsült háziasszonynak:)Köszönöm!

2011. márc. 25. 14:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Na én ilyenkor fogom magam és rendelek egy pizzát.

Amúgy, gondolom (az alapján, ami anyáméknál mindig van): tészta, liszt, tojás, tej, só, fűszerek, konzervek (paradicsom, kukorica, borsó, bab, amit akarsz), cukor, fagyasztott zöldségek, rizs. Legalábbis náluk ennyi ami tuti mindig van.

2011. márc. 25. 15:01
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Az úgy jó, ahogy az első hozzászóló írta + én tartok a fagyasztóban mindig húst, mirelit zöldséget, hasábkrumplit, halat, májat és fagyit. :P
2011. márc. 25. 15:12
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Nekem ezek az alapvetők:

tészta, rizs, tonhalkonzerv, tejföl, sajt, kukoricakonzerv, sűrített paradicsom, mirelit zöldség, fagyasztóban valamilyen hús

2011. márc. 25. 15:23
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
jah, meg tojás :)
2011. márc. 25. 15:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi minden eddigi segítséget!

Írok egy listát, és minden hónapban egyszer nagybevásárlás előtt előveszem, és megnézem mi nincs itthon...

2011. márc. 25. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én azt írom, amit apukám mondott nekem mindig.

Krumpli, hagyma, liszt,olaj, pirospaprika,tojás ..ha nincs másod, ebből ,már 4 fajta kaját csinálhatsz.

Sült krumpli,szegényes paprikáskrumpli, tojásos sültkrumpli, főtt tojás, tükörtojás.

De egy jó háziasszonynak illik fejből tudni,hogy mi van biztosan otthon és mi nincs.

2011. márc. 25. 18:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám mondta:

Ha kenyér, krumpli, hagyma, zsír van itthon, már nem lehet éhenhalni.

Ehhez még jól jön a liszt, a tojás, némi tészta-féle, no meg a fűszerek (só, bors, cukor, citrom, ecet). Ez már hó végén kész eldorádó.

2011. márc. 25. 18:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

én is teszek a fagyasztóba mirelit zöldséget (ebben kevesebb a tartósítószer is , mint a konzevben) és húst

liszt , tojás mindig van

krumpli, hagyma , száraztészta szintén alapvet (mákos tészta, húsos tészta, zöldséges tészta rakott tészta.....)

(krumplipüré, sültkrumpli, paprikáskrumpli petrezselymes krumpli, hagymás krumpli, krumpli leves)

tojás (tükör, főtt, rántotta)

ezek alap dolgok, és ezféleképp lehet variálni

2011. márc. 25. 19:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

On: liszt,tojás,kenyér,száraztészta,krumpli,rizs, búzadara,hagyma,sűrített paradicsom,répa,zöldség (mirelitben is jó), és igyekszem, hogy a fagyiban mindig legyen 1-2 adag darált hús, némi szelet hús, lapocka (kockázva), illetve valamilyen csirke(levesbe vagy comb rántani/stb.)

off: én mindig előre megtervezem a heti kaját(pénteken vagy szombaton), és ahhoz vásárolok be 1x, max 2x. (esetleg ha nincs az a boltban, amit szeretnék, van B verzió abból, ami itthon van :)) Nekem eddig bevált, nem kell napi szinten szaladni a boltba, és mégis tudom, hogy mit akarok főzni, nem kell rajta nagyon gondolkoznom hét közben. Sok sikert :o)

2011. márc. 25. 20:03
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!

Próbálom én is előre megtervezni a menüsort, de nehéz.Mindig két napra főzök(vagyis tervezem), aztán 1 nap alatt elfogy a kaja:)Akkor kitalálom, hogy másnap mi legyen, a boltot elkerülöm, hogy ne költekezzek, aztán valahogy mégis menni kell, mert valami hiányzik.De ezentúl másképp lesz:)

2011. márc. 26. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!