Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudok főzni marha szívből,...

Mit tudok főzni marha szívből, veséből, májból, vagy tüdőből?

Figyelt kérdés
Most nemrég eszméletlen olcsó volt ez a pár dolog a CBA-ban (110ft/kg), de nem mertem venni, és a hagyományos módon pl. pörköltnek megcsinálni, mert még nem ettem, meg nem is láttam olyan. Segítenétek?
2011. márc. 23. 00:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szalontüdő!


Máj? rántott máj, májpástétom, resztelt máj, májgombóc levesbe...


[link]

2011. márc. 23. 04:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Csak akkor vedd, ha egyébként szereted a marhahús karakteres (finom) ízét, mert ez a belsőségeken kifejezettebben érződik.

Ha ez ok., akkor ugyanúgy mint a sertés belsőséget elkészíted, és jól megeszed.

2011. márc. 23. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

valóban ugyanúgy el lehet készíteni, mint a disznó belsőséget, de arra szamíts, hogy nagyon sokára fő meg.

amit az árán spórolsz, elmegy a gázzal...

a máj ami, talán hamarabb elkészül, de nekem kesernyés utóíze van a disznóéhoz képest.

a tüdőből szalontüdőt lehet keszíteni,de ahhoz is kell

szive,aminek a főzési ideje rettenetes hosszú.

ugyanígy sajnos a szívpörkölt is,ami nagyon finom is lesz, de hát kivárni míg megfő,annyit nem ér az egész.

a vesével ne is próbálkozz, mi hetente veszünk a cicáimnak

sokszor tele van vesekővel,faggyúval és hát a szaga...húgyszag magyarul.

2011. márc. 23. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire sokáig kell főzni, próbáld meg kuktában.

A máj szerintem finom, csak jól meg kell fűszerezni, főleg majorannával, és jó sok hagymával.

+ pirospaprika és bors, természetesen, és a legvégén sózni.

2011. márc. 23. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig csak a szív keltette fel az érdeklődésem, és valószínűleg a szalontüdő is hamarosan felkerül a terítékre, mert még nem csináltam:)
2011. márc. 25. 06:26
 6/7 anonim ***** válasza:

akkor,ha megengeded, hadd adjak pár tanácsot a szalontüdőhöz. jó nagy fazékban tedd föl, mert majdnem szó szerint kidagad belőle. a szivet is rakd bele és fel kell forralni.nagyon csúnya sötét habja lesz,amit eleinte le is kell szedni, mert nem fér el.ha megszúrod a tüdőt és nem véres,

akkor öntsd le a vizet, és fazekastól tedd hideg folyó víz alá. jól mosd le a habtól, és ezután már könnyen csíkokra vághatod a tüdőt és a szívet is.

a felcsíkozott belsőséget tedd annyi vízbe, hogy ellepje,és kedd el főzni, só babérlevél , párszem bors társaságában.

receptet ugyan nem kértél, de ,ha szeretnéd később kompletten leírom az általam készített szalontüdő receptjét.

üdv.

2011. márc. 25. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, receptem az van, de szívesen veszek még egyet, hátha az enyémnél jobban beválik. Köszönöm:)
2011. márc. 27. 18:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!