Mit tudok főzni marha szívből, veséből, májból, vagy tüdőből?
Csak akkor vedd, ha egyébként szereted a marhahús karakteres (finom) ízét, mert ez a belsőségeken kifejezettebben érződik.
Ha ez ok., akkor ugyanúgy mint a sertés belsőséget elkészíted, és jól megeszed.
valóban ugyanúgy el lehet készíteni, mint a disznó belsőséget, de arra szamíts, hogy nagyon sokára fő meg.
amit az árán spórolsz, elmegy a gázzal...
a máj ami, talán hamarabb elkészül, de nekem kesernyés utóíze van a disznóéhoz képest.
a tüdőből szalontüdőt lehet keszíteni,de ahhoz is kell
szive,aminek a főzési ideje rettenetes hosszú.
ugyanígy sajnos a szívpörkölt is,ami nagyon finom is lesz, de hát kivárni míg megfő,annyit nem ér az egész.
a vesével ne is próbálkozz, mi hetente veszünk a cicáimnak
sokszor tele van vesekővel,faggyúval és hát a szaga...húgyszag magyarul.
Ha ennyire sokáig kell főzni, próbáld meg kuktában.
A máj szerintem finom, csak jól meg kell fűszerezni, főleg majorannával, és jó sok hagymával.
+ pirospaprika és bors, természetesen, és a legvégén sózni.
akkor,ha megengeded, hadd adjak pár tanácsot a szalontüdőhöz. jó nagy fazékban tedd föl, mert majdnem szó szerint kidagad belőle. a szivet is rakd bele és fel kell forralni.nagyon csúnya sötét habja lesz,amit eleinte le is kell szedni, mert nem fér el.ha megszúrod a tüdőt és nem véres,
akkor öntsd le a vizet, és fazekastól tedd hideg folyó víz alá. jól mosd le a habtól, és ezután már könnyen csíkokra vághatod a tüdőt és a szívet is.
a felcsíkozott belsőséget tedd annyi vízbe, hogy ellepje,és kedd el főzni, só babérlevél , párszem bors társaságában.
receptet ugyan nem kértél, de ,ha szeretnéd később kompletten leírom az általam készített szalontüdő receptjét.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!