Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lesz igazán omlós és...

Hogyan lesz igazán omlós és vajpuha a szeletben sült karaj? Nekem mindig cipőtalp.

Figyelt kérdés
2009. febr. 23. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy csinálom, hogy hirtelen, nagy lángon megsütöm mindkét oldalát, pici folyadékot adok mellé (víz, húsleves, fehérbor) és takarékon fedő alatt megpárolom, ha szükséges pótolom a folyadékot. A fedőt nem szabad kétpercenként emelgetni :) - kezdő háziasszony koromban itt rontottam el. Amikor elkészül és sok lé marad, azt besűrítem keményítővel.

2009. febr. 23. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
ha teszel alá vizet.először klopfolni, sózni, forró zsiradékban hirtelen sütögetni. állni fölötte, forgatni és amikor szép fehér vizet rá, fedőt rá és amikor puha elpárologtatni a vizet és pirosra is süthető a végén.
2009. febr. 23. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Én már úgyis csináltam hogy serpenyőben hirtelen átsütöttem és utána tettem tepsibe vízzel olajjal lefóliázva, de nem lett puha. Mit bénázok el?
2009. febr. 23. 13:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Vagy lehet hogy fedős lábasban kéne csinálni és nem tepsiben?
2009. febr. 23. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig sütöd ill. főzöd? Azt tapasztaltam, hogy sütőben (nem légkeveréses) középső álláson 180-200 fokon min. 60 perc kell, + ha sajtot teszek a tetejére akkor még az az idő, amíg az megpirul (20-30 perc). Födős serpenyőben kb. 45-60 perc, attól függően mennyire sikerül vékony szeleteket gyártani. Esetleg ha sehogy sem működik, pácolhatod is sütés előtt.
2009. febr. 23. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én egybe sütöm és nagyon vékonyan szeletelem. Előző nap bepácolom. Olaj só delikát bors fokhagyma. Másnap öntök a tepsibe olajat, nem keveset. Beleteszem a husit öntök hozzá egy dl vizet, alaposan befedem alufóliával. Légkeveréssel 150-160 fokon sütöm kb 2.5 órát utána leveszem a fóliát és pirítom. Nagyon finom puha lesz.
2009. febr. 25. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!