Olyasmi krémet szeretnék csinálni, mint a kinder tejszeletben van, csak hogyan kell?
Kinder Pinqui:
Tészta: 2 db 4 tojásos kakaós piskóta (én a legnagyobb tepsimbe sütök 8 tojásost, és ketté vágom, hogy két lap legyen)
Krém:
3 dl tejszínt kemény habnak felverni, hozzákeverni 50 dkg mascarpone-t, 1 cs instant zselé fix-et(Dr. Oetker), és 10 dkg porcukrot
Ez a krém jó, ha áll a hűtőben, akár egy éjjel is, hogy áthüljön. Ha nem elég hideg, akkor a meleg mogyorókrémet nem lehet rákenni.
Alulra kerül egy piskóta, rá a krém fele, és rekenni 1 e.k. olajon megolvasztott 5 e.k. Nutellát.
Erre kerül a krém másik fele, és végül megint piskóta.
A tetejére pedig csokimáz.
Szia! Nekem ez a receptem van:
3 cs. tejszín ízű pudingport 1 evőkanál liszttel és 7 deci tejjel felfőzöd. Ahogy kész, még forrón beleborítasz 2 deci tejfölt.
20 deka RAMA-t 25 deka porcukorral kikeversz és beledolgozod ebbe a pudingos krémbe. Egy kicsit hagyod hülni és már kenheted is a tésztára.
KINDER tejszelet:
Hozzávalók:
a tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
30 dkg sima liszt
4 dkg keserű kakaópor,
1 cs sütőpor,
1 tk mézessütemény fűszerkeverék
a tepsihez: vaj/margarin és liszt a felületre vagy sütőpapír ( érdemes két tepsivel kezdeni, így gyorsabb a kisütése )
a krémhez:
4-5 ek cukor,
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin,
a mázhoz:
25 dkg étcsokis torta bevonó,
8 dkg vaj/margarin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!