Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom hal receptet írnátok?

Finom hal receptet írnátok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretjük a halat,de eddig mindig csak kirántva csináltam.Többnyire pangasiust veszek.
2011. márc. 16. 12:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Tepsit kikened olajjal, pangasiust sózod, borsozod, a tepsibe fekteted. Paradicsomkarikákkal beborítod (egy rétegben, de mindenhova jusson), arra pedig bazsalikomleveleket teszel (jó sokat). Élő növényből csináld, a szárított bazsalikomnak nem lehet érezni az ízét, kipróbáltam, nem volt jó. Erre pedig mozarellaszeleteket teszel. Alufólia alatt sütöd átmelegedéstől számítva kb. 20 percig, közben egyszer érdemes lemerni a levet, amit ereszt, hogy süljön, ne főjjön. Ha megsült, leveszed a fóliát és rápirítod a sajtot. Mi salátával esszük, de lehet rizzsel is.
2011. márc. 16. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Még egy eszembe jutott. Veszel kész levelestésztát, téglalapokat vágsz belőle, a sózott-borsozott halat ebbe csomagolod úgy, hogy a hal tetejére teszel egy körömnyi vajat és egy kis petrezselymet. A csomag tetejét megkened tojással, megsütöd (ezt fólia nélkül). Kb. 20-25 perc alatt ez is megvan, párolt zöldséggel isteni.
2011. márc. 16. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A harcsafilét 2 ujjnyi vastag szeletekre vágd fel,sózd!

Burgonyát nagy lyukú reszelőn reszelj le,üss rá tojást,keverj hozzá lisztet,fűszerezd fokhagymával, ö. borssal,és hígítsd fel annyi vízzel, hogy jó sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapj!Sózd!

A halszeleteket lisztezd be,majd mártsd a tésztába!

Bő zsiradékban süsd meg mind két oldalát szép "pirosra"!

A halunk kész van!

Karikára vágott újhagymát és pórét "futtass" meg egy kis vajon,vágj hozzá zöldpaprikát,és csiperkegombát!Sózd,hintsd meg finomra vágott petrezselyemzölddel és egy ici -pici borsikafűvel!Mikor majdnem kész,keverd el egy kis liszttel ,és öntsd fel tejföllel! Forr egyet, és kész is a mártásos ragud!Ha nagyon sűrűnek érzed vízzel nyugodtan hígíthatod,pótold a sót!

Ezt tálald a halszeletek mellé!

Köretnek párolt rizst ajánlok!

Finom halétek!:)

Minden jót!

2011. márc. 16. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A lesózott halat bekenem fokhagyma és zölségzöld keverékével jó vastagon és kész. Margarint vagdosok rá forró sütőben 15 perc alatt megsül. Nem szabad kiszárítani.
2011. márc. 16. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

krémsajtos-fokhagymás hal: előre megsütöd a halat (mindkét oldalát pár percig és kiveszed egy tányérra. Aztán elkészíted hozzá a szószt.. tejszín, fokhagyma, krémsajt (amit liszttel besűrítesz). A halat tepsibe teszed és összesütöd. Szerintem nagyon-nagyon finom. Eléggé ízlett mindenkinek, amikor csináltam.


töltött halfilé: ezt anyukám szokta csinálni, olyan zsemlés, tojásos, petrezselymes tölteléket tesz a halba, amit a csirkecombhoz szoktak csinálni. Feltekeri a halat átszúrja fogpiszkálóval (vagy hústűvel) egymás mellé beteszi a jénaiba, sajtot reszel rá és megsüti. Ez is nagyon finom. Nálunk karácsonyi menü része volt egyik évben.

2011. márc. 17. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!