Finom hal receptet írnátok?
Szia!
A harcsafilét 2 ujjnyi vastag szeletekre vágd fel,sózd!
Burgonyát nagy lyukú reszelőn reszelj le,üss rá tojást,keverj hozzá lisztet,fűszerezd fokhagymával, ö. borssal,és hígítsd fel annyi vízzel, hogy jó sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapj!Sózd!
A halszeleteket lisztezd be,majd mártsd a tésztába!
Bő zsiradékban süsd meg mind két oldalát szép "pirosra"!
A halunk kész van!
Karikára vágott újhagymát és pórét "futtass" meg egy kis vajon,vágj hozzá zöldpaprikát,és csiperkegombát!Sózd,hintsd meg finomra vágott petrezselyemzölddel és egy ici -pici borsikafűvel!Mikor majdnem kész,keverd el egy kis liszttel ,és öntsd fel tejföllel! Forr egyet, és kész is a mártásos ragud!Ha nagyon sűrűnek érzed vízzel nyugodtan hígíthatod,pótold a sót!
Ezt tálald a halszeletek mellé!
Köretnek párolt rizst ajánlok!
Finom halétek!:)
Minden jót!
krémsajtos-fokhagymás hal: előre megsütöd a halat (mindkét oldalát pár percig és kiveszed egy tányérra. Aztán elkészíted hozzá a szószt.. tejszín, fokhagyma, krémsajt (amit liszttel besűrítesz). A halat tepsibe teszed és összesütöd. Szerintem nagyon-nagyon finom. Eléggé ízlett mindenkinek, amikor csináltam.
töltött halfilé: ezt anyukám szokta csinálni, olyan zsemlés, tojásos, petrezselymes tölteléket tesz a halba, amit a csirkecombhoz szoktak csinálni. Feltekeri a halat átszúrja fogpiszkálóval (vagy hústűvel) egymás mellé beteszi a jénaiba, sajtot reszel rá és megsüti. Ez is nagyon finom. Nálunk karácsonyi menü része volt egyik évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!