Hogyan készítsek isteni krumplipürét?
Figyelt kérdés
2009. febr. 20. 12:40
11/12 anonim válasza:
krumpli, só, tej, vaj, a lényeg, hogy nagyon jól össze kell törni, és sokáig olyan "kutyuló" mozgást kell végezni, hogy igazán habos legyen. Sok vaj, attól lesz jó habos, de a lényeg a krumpli minősége.
12/12 anonim válasza:
fú, hát én elég egyedi módon készítem :))
megfőzöm a krumplit (újkrumpli, régi, mindegy, bármi), aztán amíg fő, vágok hagymát, meg sajtdarabokat. kész a krumpli, botmixerrel (vagy minek hívják) összepürésítem, adok hozzá vajat, tejfölt, ha kell még sót. aztán fokozatosan szórok hozzá hagymát és sajtdarabkákat, és mivel túl sűrű, visszaöntök (az előzőleg már leöntött) krumpliléből bele, hihetetlenül krémes lesz az állaga. kis petrezselymet szórok bele, legjobb a friss, "igazi", de ha nincs, a szárított zacskós porpetrezselyem is jó bele, és tényleg jól összedolgozom. néha kóstolgatom, h elég-e benne a vaj, meg a tejföl, a sajttól nyúlós lesz, de aki eddig kóstolta, mind a húsz ujját megnyalta utána na. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!