Hogyan lehet a Győri Édes Jó Reggelt kekszhez hasonló kekszet sütni?
Hogyne, leírom :)
- 20dkg liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor (9g), 15dkg kristálycukor, 1 cs vaníliáscukor, 5dkg puha vaj, 2 tojás (10 dkg apróra vágott mogyoró), 10dkg apróra vágott étcsoki.
- A lisztet, sütőport, cukrot, van.cukrot, vajat, tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzákeverjük fakanállal a mogyorót és a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal inkább magasabb, mint szélesebb halmokat teszünk (egymástól távolabb, a vaj a melegtől szétterül). 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson kihűtjük. (Dupla adagot szoktunk csinálni, a csokiból 3-4 tábla is belemegy.)
Ez volt kb. az alaprecept, mi ált. nem teszünk bele mogyit, viszont adunk hozzá egész zabpelyhet (ízlés szerinti menny-ben).
Ezt a receptet akarom átgyúrni valahogy jó reggeltesebbre.
Jó sütést, remélem ez beválik majd!
Nincs mit, remélem jól sikerült! :)
Jövő héten lesz sajna csak időm, de kipróbálom a keményítős helyettesítést. Plusz darált zabpelyhet és darált mogyorót is fogok belesütni, előbb-utóbb csak eltalálom az arányokat... Jó sütögetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!