Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet a Győri Édes Jó...

Hogyan lehet a Győri Édes Jó Reggelt kekszhez hasonló kekszet sütni?

Figyelt kérdés
A húgom egyik cookie-receptje hasonló eredményt hozott, de mielőtt belevágok a kísérletezésbe, meg szeretném kérdezni, hátha valaki sütött már hasonlót.
2011. márc. 9. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Bocsi, a kérdésedre nem tudom a választ, de a húgod cookie-receptje nagyon érdekelne, mert már többet is kipróbáltam, de egyik sem az igazi. Esetleg le tudnád írni?
2011. márc. 9. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Hogyne, leírom :)

- 20dkg liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor (9g), 15dkg kristálycukor, 1 cs vaníliáscukor, 5dkg puha vaj, 2 tojás (10 dkg apróra vágott mogyoró), 10dkg apróra vágott étcsoki.


- A lisztet, sütőport, cukrot, van.cukrot, vajat, tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzákeverjük fakanállal a mogyorót és a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal inkább magasabb, mint szélesebb halmokat teszünk (egymástól távolabb, a vaj a melegtől szétterül). 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson kihűtjük. (Dupla adagot szoktunk csinálni, a csokiból 3-4 tábla is belemegy.)


Ez volt kb. az alaprecept, mi ált. nem teszünk bele mogyit, viszont adunk hozzá egész zabpelyhet (ízlés szerinti menny-ben).


Ezt a receptet akarom átgyúrni valahogy jó reggeltesebbre.

Jó sütést, remélem ez beválik majd!

2011. márc. 11. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszi szépen a receptet, jól hangzik, meg is sütöm hamarosan. Megpuhulnak a sütik vagy inkább ropogós marad? A ropogósabbat, olyan kekszes állagút szeretjük inkább, csak eddig még sosem jött össze, mindig nagyon megpuhul.
2011. márc. 11. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Puha kezdetben, de nem bezárva tároljuk, és így kiszárad lassan (szerencsére, mert mi is így szeretjük :) ).
2011. márc. 11. 15:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! Most már semmi sem tarthat vissza attól, hogy megsüssem. :) Közben gondolkodtam a kérdéseden, és kicsit utána néztem. Állítólag, ha a liszt harmadát étkezési keményítővel helyettesítjük, porhanyósabb lesz a keksz. Kipróbálom így is, meglátjuk, mi a különbség, hátha jobban hasonlít a győri jó reggelt kekszhez. Más tippem egyelőre nincs, de hátha lesz valaki, akinek hasznos ötlete támad.
2011. márc. 11. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nincs mit, remélem jól sikerült! :)

Jövő héten lesz sajna csak időm, de kipróbálom a keményítős helyettesítést. Plusz darált zabpelyhet és darált mogyorót is fogok belesütni, előbb-utóbb csak eltalálom az arányokat... Jó sütögetést!

2011. márc. 14. 14:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltál! :)
2011. márc. 14. 14:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!