Szerintetek ezt így meg lehet csinálni?
Ezt a receptet fogom elkészíteni a hétvégén:
Az a kérdésem, hogy bár a recept 80 dkg húst ír, ha csak fél kilót teszek bele, az nagyon kevés?
A másik kérdés: esetleg ha teszek bele 2-3 gerezd fokhagymát az elrontaná vagy inkább feldobná a dolgot?
ezt a receptet mindenki előszeretettel ajánlja másoknak, csak azt teszik hozzá, hogy nem 40 perc, hanem legalább 80 perc a sütési ideje. és még így is előfordulhat, hogy
szétesik.
én melegételnek többet nem tálalom fel, de kihűlve, hidegen szeletelve tényleg jól néz ki és finom.
a fűszerezés egyéni ízlés szerint,ahogy Te is gondoltad
a fokhagyma, reszelt hagyma, csak lendít az ízhatáson.
Ez nagyon finom, bár én tejszínnel ismerem.
Íme ami nekem megvan, hátha ez jobban tetszik. :)
Őzgerinces csirkemell:
1 egész csirkemell
1 csomag szeletelt bacon szalonna
3-4 evőkanál tejszín
3 tojás
3 evőkanál liszt
20 dkg reszelt sajt
só és bors. (hát meg a fokhagyma is ha szereted)
petrezselyem zöldje
Az őzgerincet kibéleljük a szalonnával, összekockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel. Összekeverjük a tojást, tejszínt, lisztet, reszelt sajt felét és összekeverjük a csirkemellel. Beleöntjük a szalonnával bélelt sütőformába, megszórjuk a sajt másik felével, visszahajtogatjuk a szalonna kilógó széleit és sütjük.
Jó étvágyat! :)
köszönöm a segítséget, tegnap elkészült a finomság :)
tettem bele hagymát meg fokhagymát is. A végeredmény nagyon vinom lett, de még vastag kivajazással együtt is beleragadt a formába. Szépnek nem lett szép, de nagyon finom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!