Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ezt így meg lehet...

Szerintetek ezt így meg lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet fogom elkészíteni a hétvégén:

[link]

Az a kérdésem, hogy bár a recept 80 dkg húst ír, ha csak fél kilót teszek bele, az nagyon kevés?

A másik kérdés: esetleg ha teszek bele 2-3 gerezd fokhagymát az elrontaná vagy inkább feldobná a dolgot?


2011. márc. 9. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Készítheted kevesebb húsból is és a fokhagyma biztosan nem árt neki. Legalább ízesebb lesz az ízetlen csirkemell.
2011. márc. 9. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csökkenteném a masszát is, mert nem fogod tudni szeletelni. Bár az enyém így is szétesett. Reszelhetsz bele fokhagymát, akár vöröshagymát, gombát is kockázhatsz bele.
2011. márc. 9. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

ezt a receptet mindenki előszeretettel ajánlja másoknak, csak azt teszik hozzá, hogy nem 40 perc, hanem legalább 80 perc a sütési ideje. és még így is előfordulhat, hogy

szétesik.

én melegételnek többet nem tálalom fel, de kihűlve, hidegen szeletelve tényleg jól néz ki és finom.

a fűszerezés egyéni ízlés szerint,ahogy Te is gondoltad

a fokhagyma, reszelt hagyma, csak lendít az ízhatáson.

2011. márc. 9. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon finom, bár én tejszínnel ismerem.

Íme ami nekem megvan, hátha ez jobban tetszik. :)

Őzgerinces csirkemell:

1 egész csirkemell

1 csomag szeletelt bacon szalonna

3-4 evőkanál tejszín

3 tojás

3 evőkanál liszt

20 dkg reszelt sajt

só és bors. (hát meg a fokhagyma is ha szereted)

petrezselyem zöldje


Az őzgerincet kibéleljük a szalonnával, összekockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel. Összekeverjük a tojást, tejszínt, lisztet, reszelt sajt felét és összekeverjük a csirkemellel. Beleöntjük a szalonnával bélelt sütőformába, megszórjuk a sajt másik felével, visszahajtogatjuk a szalonna kilógó széleit és sütjük.

Jó étvágyat! :)

2011. márc. 15. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
én főtt tojást szoktam bele tenni, így kevesebb hús is elég, mégis laktató, és "tömött", plusz fokhagymakrémet (fokhagymát nehezebben oszlatnám el mindenhova), egy kevés mustárt, borsot, sót, csirkemellet, és ezt a masszát töltöm a bacon-nel (császárszalonnával) bélelt formába. Ja, és én legutóbb hústűvel megtűzdeltem, hogy ne essen szét, aztán kifordítottam az őzgerincből egy tepsibe, tetejére sajtot reszeltem, megpirítottam, annyira ízlett a vendégeimnek, hogy következő hétvégén ők is ugyanezt ették :)
2011. márc. 15. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyet nem értek! Miért nem ott kérdezed meg, ahol a recept van?
2011. márc. 16. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
én pont így szoktam csinálni
2011. márc. 16. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Csökkenthetnéd benne a zsírmennyiséget, ez így ahogy a recept írja rengeteg (fölösleges) zsiradékot tartalmaz. Pl. az őzgerincformát kivajazni teljesen szükségtelen, biztos hogy nem ragad bele anélkül sem.
2011. márc. 16. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítséget, tegnap elkészült a finomság :)

tettem bele hagymát meg fokhagymát is. A végeredmény nagyon vinom lett, de még vastag kivajazással együtt is beleragadt a formába. Szépnek nem lett szép, de nagyon finom volt.

2011. márc. 17. 11:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!