Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket készíthetek...

Milyen ételeket készíthetek egyszerűen, ha csak egy kis egylapos rezsóm van?

Figyelt kérdés

Főzni tudok :) Csak épp nincs konyhám (jaj de hiányzik a sütő....) és már kifogytam az ötletekből.

Pörköltek, gulyás, töltött káposzta és alap főzelékek, tészták már mind kilőve.

Adjatok tanácsot!


2011. márc. 2. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
rakott krumpli?
2011. márc. 2. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Bármilyen levest elkészíthetsz. Egy nagy serpenyőben tudsz sült, rántott hűst készíteni, persze macerás, mert a köretet előtte meg kell csinálni. Nálunk örök sláger a bolognai, itt is az van, hogy előre meg kell főzni a tésztát. Szóval bármi, amihez nem kell sütő, csak ügyesen kell szervezni.
2011. márc. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

rakott krumplihoz sütő kell...


rezsó= egy szem főzőlap


hortobágyi palacsinta (sós palacsintába pörkölt,beforgatod mint a rántotthúst és kisütöd olajban)


paradicsomszósz tört krumplival és főtt hússal


húsleves,(ebből a hús jó az előbb emlitett paradicsomhoz és krumplihoz)


rántott hús/sajt/karfiol/egyéb zöldségek


tarhonyaleves,zöldségleves


palacsinta


darált kekszes, pudingtorta


borsó/bab/tök/finomfőzelék

2011. márc. 2. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

:) pudííííng :) de jó, el is felejtettem, hogy létezik, és most épp édességelvonási-tüneteim kezdenek lenni, megyek a boltba pudingért :) köszi!


A többit is köszönöm! És ha van még ötlet, az jöhet!

2011. márc. 2. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
l3.01-es a hortobágyihoz is sütő kell, amit te irtál az a rántott palacsinta. Köze nincs a hortobágyihoz!!!
2011. márc. 2. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Töltött hús: rántani való hús-szeletet kivered, besózod, borsozod. Csirkemájat lobogó sós vízbe egy pillanatra beledobod, hogy kifőjjön a vér belőle. A hús egyik oldalát megkened vastagon mustárral, az egyik végébe teszel egy májat, a másik végét ráhajtod. Beleteszed egy csík alufóliába, a szélét felcsavarod, és bő zsírban 15-20 percig sütöd, közben egyszer átfordítod. A hajtás mentén beszívárgó zsírtól szép pirosra sül a husi. Ne süsd tovább, mert kiszárad!
2011. márc. 2. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A rizses hús sütő nélkül: megfőzöd a husit a zöldséggel, borsóval, fűszerekkel. Belekavarod a rizst, és amikor már ismét forr, kb. 5-6 percig főzöd (ekkor még kavarhatod is), majd beborítod, leveszed a tűzről. Kb. másfél óra alatt a rizs megdagadt és megpuhult.


A rakott krumpli sütő nélkül: a karikára szelt kolbászt viszonylag bő zsírban átsütöm. Átlátszó jénai aljára teszem a zsír egyik felét, a tetejére bőven tejfölt. Erre sorakoztatom: krumpli megsózva, borsozva, karikára szelt főtt tojás sózva, majd a kolbászt és a tetejére ismét a krumpli másik fele, ez is sózva. Az egészet megkenem ismét tejföllel és arra locsolom a kolbász-zsír másik felét. Beborítom és a gázra teszem. Jó ha van alátét, hogy a láng ne érje a jénait közvetlenül, és figyelj arra, hogy először kis lángon fokozatosan melegedjen át, nehogy szétcsattanjon a tál. Látod, hogy a zsír és a tejföl + a fedőről visszacsorgó gőz együtt ad egy sűrű szaftot, ami emelkedik. Ha teljesen feljött leveszed a tűzről. Ehhez hajts össze vastagon néhány konyharuhát az asztalra készítsd, mert ha nem erre teszed a jénait, másik helyen a hirtelen hidegtől szétdurran. A fedelét ezután rögtön szedd le, még akkor is rotyog egy kicsit, ezzel elfőtte a vizet, csak a zsír+tejföl összerotyogtatott szaftja lesz.

2011. márc. 2. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Ezek nagyon jók! Nem is tudtam, hogy lehet rakott krumplit sütő nélkül! Meg az a csirkemájas is finomnak hangzik!

Köszi!

Jöhetnek még ötletek!

2011. márc. 2. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! A töltött húst csirkemájjal és a rakott krumplit sütő nélkül is én írtam. Van ugyan sütőm, de egymagam miatt nem kapcsolom be.


Ha van mikród, abban a következőt tudod: Hordós káposztát párolj meg, tedd a jénai aljába. 1 db. tojásból készíts nokedlit, ezt rakd a káposztára. 1-2 pár virslit kevés zsíron felkarikázva sóval, borssal, kevés pirospaprikával, kicsi vízzel főzz meg és rakd a nokedli tetejére. Az egészet vastagon kend be tejföllel, a tetejére reszelt sajtot és tedd a mikróba pár percre.

2011. márc. 2. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!