Milyen ételeket készíthetek egyszerűen, ha csak egy kis egylapos rezsóm van?
Főzni tudok :) Csak épp nincs konyhám (jaj de hiányzik a sütő....) és már kifogytam az ötletekből.
Pörköltek, gulyás, töltött káposzta és alap főzelékek, tészták már mind kilőve.
Adjatok tanácsot!
rakott krumplihoz sütő kell...
rezsó= egy szem főzőlap
hortobágyi palacsinta (sós palacsintába pörkölt,beforgatod mint a rántotthúst és kisütöd olajban)
paradicsomszósz tört krumplival és főtt hússal
húsleves,(ebből a hús jó az előbb emlitett paradicsomhoz és krumplihoz)
rántott hús/sajt/karfiol/egyéb zöldségek
tarhonyaleves,zöldségleves
palacsinta
darált kekszes, pudingtorta
borsó/bab/tök/finomfőzelék
:) pudííííng :) de jó, el is felejtettem, hogy létezik, és most épp édességelvonási-tüneteim kezdenek lenni, megyek a boltba pudingért :) köszi!
A többit is köszönöm! És ha van még ötlet, az jöhet!
A rizses hús sütő nélkül: megfőzöd a husit a zöldséggel, borsóval, fűszerekkel. Belekavarod a rizst, és amikor már ismét forr, kb. 5-6 percig főzöd (ekkor még kavarhatod is), majd beborítod, leveszed a tűzről. Kb. másfél óra alatt a rizs megdagadt és megpuhult.
A rakott krumpli sütő nélkül: a karikára szelt kolbászt viszonylag bő zsírban átsütöm. Átlátszó jénai aljára teszem a zsír egyik felét, a tetejére bőven tejfölt. Erre sorakoztatom: krumpli megsózva, borsozva, karikára szelt főtt tojás sózva, majd a kolbászt és a tetejére ismét a krumpli másik fele, ez is sózva. Az egészet megkenem ismét tejföllel és arra locsolom a kolbász-zsír másik felét. Beborítom és a gázra teszem. Jó ha van alátét, hogy a láng ne érje a jénait közvetlenül, és figyelj arra, hogy először kis lángon fokozatosan melegedjen át, nehogy szétcsattanjon a tál. Látod, hogy a zsír és a tejföl + a fedőről visszacsorgó gőz együtt ad egy sűrű szaftot, ami emelkedik. Ha teljesen feljött leveszed a tűzről. Ehhez hajts össze vastagon néhány konyharuhát az asztalra készítsd, mert ha nem erre teszed a jénait, másik helyen a hirtelen hidegtől szétdurran. A fedelét ezután rögtön szedd le, még akkor is rotyog egy kicsit, ezzel elfőtte a vizet, csak a zsír+tejföl összerotyogtatott szaftja lesz.
Ezek nagyon jók! Nem is tudtam, hogy lehet rakott krumplit sütő nélkül! Meg az a csirkemájas is finomnak hangzik!
Köszi!
Jöhetnek még ötletek!
Szia! A töltött húst csirkemájjal és a rakott krumplit sütő nélkül is én írtam. Van ugyan sütőm, de egymagam miatt nem kapcsolom be.
Ha van mikród, abban a következőt tudod: Hordós káposztát párolj meg, tedd a jénai aljába. 1 db. tojásból készíts nokedlit, ezt rakd a káposztára. 1-2 pár virslit kevés zsíron felkarikázva sóval, borssal, kevés pirospaprikával, kicsi vízzel főzz meg és rakd a nokedli tetejére. Az egészet vastagon kend be tejföllel, a tetejére reszelt sajtot és tedd a mikróba pár percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!