Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált karfiofőzelék vagy...

Bevált karfiofőzelék vagy brokkolifőzelék recepteket írnátok?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, de nem tudom, hogy készül. Pirospaprika biztos nincs benne, petrezselyem viszont igen (legalábbis valami zöld van benne).

Linkeket nem kérek, köszönöm, én is rá tudok keresni, de nem tudom, melyik az, amelyik finom lenne.

2011. febr. 28. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Még nem csináltam, de gondolom ,hogy megfőzzük sósvízben és tejfölös-habarással besűrűsítjük. Ízesítésül tehetünk bele petrezselymet,ételízesitőt.Brokkolhoz szerintem a foghagyma illik.
2011. febr. 28. 13:54
 2/4 anonim ***** válasza:

A brokkolit rózsákra szed szétm kevés olajon/margarin/vajon pirísd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, ha kész önsd fel vízzel és tegyél bele húsleveskockát 2db-ot

ezután turmixold össze 4 dl tejszínnel és egy evőkanál liszttel habard össze )keverd össze) addíg amíg nem lesz csomómentes.

pirított mandulával, dióval, zsemlekockával, tükörtojással, fokhagymával (ízlsé szerint) tálalhatod

2011. febr. 28. 16:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a brokkolifőzeléket úgy szoktam készíteni, hogy veszek kb 80 dkg brokkolit, 4 dl húslevest, 1 gerezd fokhagymát, 1 jó adag petrezselyemzöldet, 2-3 evőkanál tejet, sót és borsot. A brokkolit rózsáira szedjük, majd beletesszük a húslevesbe az 1 gerezd fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk. Mielőtt majdnem puhára főne, kiveszünk belőle egy pár rózsát, a többit pedig egy botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük bele a brokkolirózsákat, 2-3 ek. tejjel lágyítjuk az ízét.
2011. febr. 28. 18:03
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi, kipróbálom
2011. márc. 1. 09:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!