Van itthon pulykamellfilém és sampinyon gombám. Mit készíthetnék ebből holnap ebédre ami egyszerű és nagyszerű?
sült pulykaszelet gombamártással, rizskörettel
a pulykamellet lapokra vágod, enyhén kikloffolod, sült csirke fűszerkeverékkel beszórod és kevés olajon megsütöd
a gombát felszeleteled, hagymát dinsztelsz, rádobod a gombát - sóval, borssal, vegetával, majorannával megpárolod, majd a végén tejföllel bekevered
rizskörettel tálalod, a tányérra egy szelet husi, rá a gombás szósz, mellé a rizs
ez a férjem kedvenc kajája
Tejszínes, gombás pulykamell.
A pulykamellet apró kockákra vágod, belerakod egy hőálló tálba. (meg lehet előtt hagymán forgatni, így hamarabb puhul).
A gombát is apró szeletekre vágod, hagymán átpirítod.
Ízlésnek megfelelően egy Maggi vagy Knorr tejszínes alap port (pl. Knorr rafinéria tejszínes paprikás csirke, v. Maggi hagymás tejszínes csirke), simára dolgozol fél liter főzőtejszínnel, engedsz hozzá kb. 2 dl. vizet. Ízesíteni kell még sóval (de mértékkel, mert a Knorr por is sós, de nem eléggé), őrölt fehér borssal. A hőálló tálba a pulykakockák mellé rakod a megdinsztelt gombát is, majd ráöntöd ezt a tejszínes szószt. Ez a tejszínmennyiség arány kb. 1 kg. husihoz elég. Előmelegített sütőben kb. 1 óra 20 percen át sütöd 200 fokon. A tálra a sütés első 30 percében a tetőd ráteheted, hogy jobban párolódjon, de ezután le kell venni, mert ki fog futni.
Tálalhatod tésztával (spagetti, szarvacska, orsó), vagy rizzsel.
Épp tegnap készítettem ilyet, csak gomba nélkül. Én spagettitésztával kevertem össze, és így lett belőle, tejszínes pulykahusis spagetti.
Remélem tetszik az ötlet. Jó étvágyat! :)
Majd ha egyszer megint szeretnel vmi hasonlot akkor leirom neked a vilag egyik legegyszerubb es legfinomabb kajajat:
a husit felkockazod,a gombat szinten (en 4be szoktam vagni)
Vajat megolvasztasz,rateszed a husit es piritod,vegeta,mikor mar majdnem kesz hozzaadod a gombat,orolt bors,3-4 gerezd nyomott fokhagyma,kicsit hagyod (5perc) majd egy tejszin (hogy surubb legyen kis lisztet is keverjel hozza) es akkor a vegen bazsalikom (igazi vagy szaritott) es egy kicsike feherbor (ezt kihagyhatod ha nincs, de en mindig teszek bele) es az egeszet igy meg kb.10 percig hagyod osszerottyenni kozepes langon.Es ehhez fozol ki barmilyen tesztat (spagetti/makaroni/fusili/penne) es a tetejere sajt.Kb.20 perc az egesz es olyan finom!!!! :D
A baratomnak egy heten legalabb ketszer kell csinalnom mert imadja!!!!
Joetvagyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!