Ki ismer almás csiga receptet?
Hozzávalók:
16 db-hoz:
20 g élesztő,
50 g cukor,
250 ml tej,
500 g rétesliszt,
3 tasak vaníliás cukor,
1 csipet só,
reszelt citromhéj,
90 g vaj,
1 db tojás,
5 db alma,
100 g mazsola,
4 teáskanál őrölt fahéj,
liszt a nyújtáshoz,
olaj a sütemény megkenéséhez,
margarin a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat. 50 g vajat olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és a tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le.
A belisztezett deszkán nyújtsuk ki, kb. 7 mm vastagságúra a tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a 2 vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával.
A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 16 szeletre. Kenjük meg olajjal, aztán a kizsírozott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.
Elkészítési idő: 120 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!