Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinél milyen süti lesz hétvégén?

Kinél milyen süti lesz hétvégén?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 21:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

én ma délután sütök parfé-szeletet, a család kedvence.

a tészta diós-mézes kevert, arra egy finom krém, arra pedig csokimáz, de én csak folyékony csokival szoktam megcirmozni. így még szebb is, és egyszerűbb is.

ha kéred leírom részletesen.

2011. febr. 18. 06:22
 12/17 anonim ***** válasza:
Írd le, légy szíves.
2011. febr. 18. 06:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Lànyom szülinapja lesz, barbi tortát sütök.

Készíts lúdlábat, vagy fekete erdő tortát.

2011. febr. 18. 06:51
 14/17 anonim ***** válasza:

leírom szívesen a parfé szeletet, bár már lesz, akinek unalmas,mert sokszor leírtam. De mindig vannak új kedves kérdezők és olvasók:)

szóval a recept:

tészta: 17 dkg liszt, 17 dkg cukor 4 tojás ,4 evőkanál méz, 5 dkg durvára vágott dió, 1 csomag sütőpor.

a cukrot, a mézet a tojások sárgáját alaposan kikeverjük

hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.

kb 38*25-ös sütőpapíros tepsibe öntjük, előbb 5 percig

erős lángon, majd közepesen kb még 25 percig sütjük.tűpróba!! a méz miatt hamar barnul, figyelni kell.

krém: fél liter tejben 5 púpozott evőkanál búzadarát megfőzünk, és kihűtjük. nem baj, ha kemény, majd géppel, vagy fakanállal eldolgozzuk.

25 dkg margarint 25 dkg porcukorral és 1 vaniliás cukorral kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt darával.

ezt a stabil krémet egyenletesen elkenjük a a kihűlt tésztán.aki tud, erre tehet egy bevált csikomázat,de én egyszerűsítettem.

2 ek. cukrot, 2 ek. kakaót 2-3 ek. forró vízzel összekeverek,egy picit hagyom összefőni, majd leveszem a gázról. vagy kb 2 dkg vajat, vagy 1 ek. olajat keverek bele.

azon mód folyósan kanállal összevissza rácsorgatom a krém re, így szép cirmos lesz.

extra tipp: a krémbe szoktam néha fél csomag ( 5 dkg) instant csokis kapuccinóport is keverni.nagyon finom így is.

aki még eddig megcsinálta , nem csalódott benne.

üdv.

2011. febr. 18. 08:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha sütni nem akarsz, esetleg csinálhatsz tiramisut, keksztekercset, kókuszgolyót.

Ha pedig sósat (is) szeretnél, vegyél leveles tésztát, abból egy csomó tök jó dolgot tudsz csinálni, és gyorsan meg is van.

Pizzás csavart: A leveles tésztát kitekered, megkened a felét pizzakrémmel, ráhajtod a másik felét. A félbehajtott tésztát megkened tojással és megszórod szezámmal. Ráhajtod a sütőpapírt, íg megfordítod, és a félbehajtott tészta másik felét is megkened, megszórod. A tésztát csíkokra felvágod, és a csíkokat megcsavarod, Sütőpapítos tepsibe teszed, megsütöd. 1 levelesből kb. 20 db jön ki.

2011. febr. 18. 08:29
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, valami krémesre gondoltam :)
2011. febr. 18. 16:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálunk ma volt gyorsfagyasztott almás süti x]
2011. febr. 18. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!