Milyen spagetti feltétet készítsek ennyire kevés pénzből?
40 dekás húskonzerv: 210 ft
Paradicsom konzerv: 40 ft.
Kell még egy fej vöröshagyma, meg fűszerek.
Felteszed a kockára vágott hagymát kevés olajon (zsiradékon) egy edényben, üvegesre párolod.
Ha jó, teszel rá paprikát, felengeded, aztán zsírjára pirítod. Beleteszed a felkockázott húskonzervet (szét fog esni), és a paradicsomot, felengeded kevés vízzel, és teszel bele oregánót, bazsalikomot, majorannát, kakukfüvet, egy kevés vegetát, borsot, fokhagymát, ha kell, egy pici cukrot is, és hagyod egyet rottyanni. Máris kész. Sót ne rakj bele, mert a konzerv eleve sós.
Ennél is olcsóbb:
Kell két paradicsom konzerv, vagy egy nagy.
Felteszed a hagymát, üvegesre pirítod, paprikát rá, felengeded kevés vízzel, zsírjára pirítod.
Teszel hozzá egy kanál lisztet, megpirítod, megint felengeded vízzel, elkevered, rá a paradicsom, ha kell, tudod még higítani vízzel.
Fűszerezed mint ahogy fent leírtam.
Nem tudom, ennyiből kijön-e, vagy van-e otthon tojásod, de egy kis spaghetti carbonara sem olyan drága, tejszínnel, pici szalonnával. Neten keress rá, több recept is van, megnézed, mi van hozzá otthon, és melyik a legolcsóbb.
Előző vagyok, gyors tonhalas tésztához való szószt is tudsz rá tenni, kb. 200 ft egy tonhalkonzerv, és 70 ft körül van a tejföl, ha van egy kis kapor, azzal is finom lesz. :)
(Neten szintén megtalálható a recept.)
tescoban carbonara szósz por 110Ft
vizzel higitod,10 deka sajt 120-150 ft
ha nem spórolok is szoktam ilyet,nagyonfinom
vagy 20 deka parizel 150Ft
1 fej hagyma,1 kis paradicsompüré 100Ft
hagymát megpiritod olajon/zsiron/vajon,ami van,rá az összevágott parizel,piritod,kis vizet rá,paradicsomkonzervet bele,és delikátot
5-10 deka sajtra még maradt a 350-ből,az is mehet rá
Én az egyszerű sajt+ketchup+oregánó párosítást is nagyon szeretem.
Ha van otthon, lehet bele darabolni olivabogyót, bár az a 350Ft-ba már nem fér bele.
Sikerült megoldanom, hogy tejszínnel készítsem el, és már azt is tudom, hogy egytálételként szeretném megoldani. Na most, a kérdés az, hogy a tészta nem lesz száraz, vagy nem szívja be a tészta? Érdemes így rakottasan megoldani?
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat. Lassacskán az összeset ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!