Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelesztés-sütés éjjelről-nappa...

Kelesztés-sütés éjjelről-nappalra hogyan?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretjük a frissen sült pékárukat. De azért nem vagyok hajlandó hajnalban felkelni, hogy meggyúrjam, és kelesszem. Megoldható az, hogy reggel csak bekapcsolom a sütőt és megsül az előre megkelesztett tészta? Ilyenkor ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem, vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?

Nincs kenyérsütő gépem...


2011. febr. 15. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Én általában mindig előző este gyúrom meg a tésztát, folpackot megkenek olajjal, ráteszem a tálra és be a hűtőbe. Gyönyörűen megkel egy éjszaka alatt. A folpackot azért szoktam beolajozni, mert így a megkelt tészta nem ragad rá.
2011. febr. 15. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
tényleg megkel a hideg hűtőben...? :O
2011. febr. 15. 11:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, a hütöben (hidegben) is megkel a tészta, csak sokkal lassabban. De ez ebben az esetben elöny, mert igy éppen addigra lesz megkelve, mire sütni akarod.

Javaslat, hogy elöre formázd meg a tésztát és sütölapon tedd a hütöbe, mert különben nem sok munkát spórolsz.

Egyébként igy sokkal finomabbak lesznek a sütemények, és ha többet sütsz és lefagyasztod a maradékot, kiolvasztva is jók lesznek.

2011. febr. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!