Kelesztés-sütés éjjelről-nappalra hogyan?
Nagyon szeretjük a frissen sült pékárukat. De azért nem vagyok hajlandó hajnalban felkelni, hogy meggyúrjam, és kelesszem. Megoldható az, hogy reggel csak bekapcsolom a sütőt és megsül az előre megkelesztett tészta? Ilyenkor ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem, vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?
Nincs kenyérsütő gépem...
Igen, a hütöben (hidegben) is megkel a tészta, csak sokkal lassabban. De ez ebben az esetben elöny, mert igy éppen addigra lesz megkelve, mire sütni akarod.
Javaslat, hogy elöre formázd meg a tésztát és sütölapon tedd a hütöbe, mert különben nem sok munkát spórolsz.
Egyébként igy sokkal finomabbak lesznek a sütemények, és ha többet sütsz és lefagyasztod a maradékot, kiolvasztva is jók lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!