Gyümölcstorta több ízben?
Egyszerű gyümölcstortát szeretnék készíteni, tudjátok a piskota lapra puding, majd gyümölcsök majd zselatin.
Igen ám, de milyen ízű legyen?
Tapasztalatok, ötletek, kedvencek? :)
Pl hogy vanilia puding legyen, vagy csoki? Melyikhez milyen gyümölcs illik?
És ha esetleg tudtok még valamit amit nem kell sütni max krémet csinálni hozzá, azt is szívesen várom. :)
20 dk darált kekszet,vagy piskótát keverj össze 15 dk kissé megolvasztott vajjal,vagy margarinnal. Tedd be a hűtőbe néhány órára.
Utána tehetsz rá krémet és gyümölcsöket.
Ha kevés az időm,akkor főzött krém helyett mogyorókrémmel kenem meg. Arra a gyümölcs (akár többféle is),és a tetejére tejszínhab.
Erre az alapra túrókrémet is lehet tenni.
Ha van megszáradt piskótám,vagy más süti,akkor azt összedarálom,és az is jó alapnak. De pl. jók a puszedli-félék is.
kész gyümitorta alapot is lehet kapni, de annál sokkal olcsóbb az én 2 tojásos gyümölcspiskóta alap receptem.
egy óra alatt cakompakk kész egy házi gyümitorta.
A kedvencem a banános karamellás!!! :)
Gyümitorta lapra vékonyan kenek tejszín ízű pudingot, arra banán karikák és cukorból ill. főzőtejszínből csinálok egy világos karamell mártást és nyakon öntöm az egész tortát.Hűtőbe pihentetem míg a karamell megdermed kissé, a tejszíntől nem lesz kőkemény.Tejszínhabbal vagy anélkül isteni finom!
Vagy szintén tejszínízű puding és banán, kiwi, erdei-gyümölcs piros zselatinnal.
Húú köszi a válaszokat! :)
Szerintem kipróbálom akkor több féle pudinggal is majd.
Már csak 1 kérdés: Ha ezt szállítani akarom buszon :S szerintetek hogy csomagoljam be hogy ne essen szét a kész torta ?:S
próbálok segíteni. először is egy biztos alapon, vagyis
stabil , nem hajlékony tányéron álljon. a tortába szúrj pár helyre fogpiszkálót, ezek lesznek a távtartók.vágj ki valamiből egy kerek lapot és tedd rá. óvatosan csomagold folpackba, vagy alufóliába. aztán még neylonzacsiba,de mindez jó nagy kényelmes legyen, aztán tedd pl egy zsinóros szatyor aljába.
aztán a buszon kérj mindenkitől elnézést, hogy adjanak helyet, mert törékenyet szállítasz:)))
sok sikert és jó utat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!