Sertés tüdőből pörkölt. Lehet? Érdemes?
Figyelt kérdés
Ugyanúgy gondoltam mint kocka hússal, hagyma alapon, friss paradicsommal, paprikával. Még nem próbáltam ki.
Jaa és köretnek mit mellé?
A szalontüdőt szeretem, gondoltam talán ez sem lenne rossz.
Vélemény? Ötlet?
2011. febr. 11. 20:22
1/6 anonim válasza:
Nagyon finom. Még lehet dusitani szivvel, léppel, vesével is. Belszerv pörkölt. Ezt is lehet babér levéllel izesiteni.
2/6 anonim válasza:
Köret lehet sima galuska, sós krumpli-
3/6 anonim válasza:
Én inkább pejslit / savanyú tüdőt / készítenék belőle. Egyszer csináltam pörköltet, de nekem nagyon gusztustalannak tünt, nem is tudtam belőle enni.
4/6 doboszoli válasza:
Hát, ha minden kötél szakad, lehet. Pl. a vadbelsőség pörköltbe is belefőzzük a tüdőt is.
A lényeg, hogy előtte ízesített vízben keményre kell főzni, ez másfél- két óra is lehet. Másképp a pörköltbe olyan az állaga, mint a rongy.
Én kajában elég "perverz" vagyok, ettem már sertésbőrből is pörköltet, nem sokat vártam tőle, ehhez képest egész ehető volt.
5/6 anonim válasza:
Párom szerette. Meg kell főzni, azután úgy mint a pörköltet elkészíteni, persze szinte zsírjáig lesütve.
6/6 anonim válasza:
Érdekes, hogy pont most emelted ki a kérdést. Most fő a gázon a sertés tüdő, egy kis szivvel. Jó illata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!