Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukros-tojásfehérjehab nektek...

Cukros-tojásfehérjehab nektek milyen szokott lenni? Teljesen megkeményszik vagy ragadós marad a belseje?

Figyelt kérdés

Úgy értem amit süteményekre teszünk és egyben megsütünk.

Pl ennek a sütinek a teteje: [link] de beszélhetünk akár a habcsókról, akár habkarikáról...

Régi gáztűzhelyünk van, ez lenne a baj? Szóval akármilyen lassan sütöm az ilyesmiket, a sütemény tésztája átsül, a hab teteje már kezd rózsaszínűvé válni, azaz abba kell hagyni a sütést. Viszont a habnak csak a külseje lesz kemény, ropogós, belül hézag keletkezik és egy része nem lesz kemény.

Vagy ez a normális? Szerintem nem. Jó, finom úgy is, csak azért...

Van bevált módszeretek? Köszi előre is!


2011. febr. 11. 11:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Húúú, amíg hagyományos gázsütőm volt, én is mindennel így jártam, nem ettünk egy rendes süteményt, pizzát, de egy igazi piros, ropogós sültet sem. Már 3. éve villanysütőm van, azóta megint vannak magas piskótáink, a maradék tojásfehérjéből nálunk is a kókuszcsók a sláger és gyönyörű, mosolygós sültek kerülnek ki a sütőből.

A tojásfehérjét üresen kezded felverni, tehetsz bele egy igazán kicsi csipet sót, attól keményebb lesz. Amikor szép kemény, folyamtosan továbbverve, apránként adagolod bele a cukrot, így kemény, kicsit ragacsos, nagyon fényes lesz. Ezt a masszát kell a sütemény tetejére tenned, illetve, ha kókuszcsókot készítesz, akkor előbb belekevered a reszeléket és úgy adagolod kanállal a sütőpapírral bélelt gáztepsire. A tojáshabot nem sütjük, inkább csak szárítjuk, akkor jó, ha kívül karamellszínű. Én ezt 180 fokos sütőben, a középső "emeleten", kb.10-12 perc alatt érem el. Amikor kiveszem, még hagyni kell hűlni, a belseje addig is szikkad a hőtől. Ha bizonytalan vagy, érdemes egy darabot feláldozni és próbaképpen kettényitni. Ha még ragacsos, mehet vissza az egész a sütőbe pár percre, esetleg sütőpapírral letakarhatod, hogy ne égjen meg. Ha csak egy kicsit lágyabb a közepe, mint kívül, akkor kész a csók. Ha süti tetejére kerül a "sima" tojáshab, akkor pedig tiszta ujjal egy helyen nyomd be finoman. Ha érzed, hogy kicsit roppan a teteje, belül pedig már nem nyúlós, hanem csak kicsit ragacsos, akkor kész. Sok sikert!

2011. febr. 11. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!