Halfiléből leves, de nem halászlé? Van ilyen receptetek?
Többször is ettem ilyet. Nagyon finom, pikáns. Tengeri hal helyett édesvíziből is készíthető.
1. - Először megcsinálom a hagymás pirospaprikás mártást, majd felöntöm hidegvízzel, teszek bele apróra kockázott burgonyát, fűszereket és fedő nélkül felforralom. Mikor megfőtt a krumpli belerakom a feldarabolt filét és összefőzöm, majd újra ízesítem. Ha van halászlé kocka akkor azt is teszek bele, de jó anélkül is.
2. - Apróra vágott sárgarépát, reszelthagymát felteszem párolódni. Mikor ezek jók, beleteszem a haldarabokat, 8-10 percig forralom, majd tejszínnel behabarom és ízesítem. Pirított zsemlekockával nagyon finom.
Ja, ez egyik sem a halgombócleves.
a 2.-ból kihagytam, hogy teszek bele vizet is a zöldségek párolása után.
Szia! bocs, hogy csak most, de nem voltam idáig fenn. Itt a recept:
45 dkg halfilét ledarálunk, 15 dkg árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű, sótlan vízben megfőzöm. Levét leöntjük, majd egy kicsit állni hagyjuk és hozzáadjuk a húshoz. Teszünk hozzá 2 tojást, 1 fej apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, majorannát, fűszerpaprikát, őrölt borsot, (ha szeretitek erőspaprikát), és 5 dkg zsemlemorzsát. Az egészet jól összegyúrod és gombócokat formázol belőle, a gombócokat forrásban lévő halalaplében kifőzzük.
A skandináv leves (kapros,tejszínes) finom volt, fogom még főzni máskor is.
Következő lesz a gombócos, amit kipróbálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!