Vendégvárásra egyszerű, sósat tudtok ajánlani?
Lehet csirkemájból is, én disznómájat szoktam:
Csíkokra vágom, mint a szalmakrumplit, lisztbe forgatom és bő forró zsírban (olajban) hirtelen kisütöm (közben lapáttal átforgatom). Ezt teszem a tányér egyik felére. Majd a szalmakrumplit sütöm meg, ez megy a tányér másik felére. Ezt sózom, borsozom. (Utána: de ez el is hagyható: ugyanabba a lisztbe beleforgatok szálára vágott vöröshagymát, pirosra sütöm, és az egészet a tányéron beborítom vele, arra törtpaprikát szórók) Ha ezt nem akarod, rakj a tányér szélére káposzta salátát. Szépen mutat és ízben is megy hozzá. Gyorsan kész az egész.
Én az alábbit szoktam: fagyasztott leveles tészta, az fél óra alatt kiolvad. Kinyójtod a lapot picit, nem kell vékonyra, felkockázod kb. 7*7 cm-es kockákra, mindegyik kockába beletekersz egy ilyet: fél virsli hosszában négybe vágva, ebből egyet, tehát 1/8-ad virsli).
Ezeket tepsire rakod, esetleg megkened a tetejét, be a sütőbe, ha elő van melegitve, akkor pikk-pakk megsült.
Ketchup-öt nyomsz kis tálkába és lehet tunkolni. De bármilyen egyéb paradicsomos szósz megfelel.
Nagyon finom, kézzel-lábbal ehető.
bolti leveles tésztát kinyújtod, felkockázod, megkened paradicsomszósszal, tejföllel, ki mit szeret, rá sonka, kolbász, sajt, stb, be a sütőbe, és 5 perc alatt kész a mini pizza.
vagy csak simán egy sajtdarabkát/virslit belecsomagolsz tésztába, és az is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!