Milyen sütés nélküli desszerteket tudtok?
Kókuszgolyó, kókuszos tekercs, sütés nélküli túrótorta,
Babapiskótából "citromos álom".
Az én nagykedvencem, a túrós keksztekercs. Kicsit olyan íze van, mint a túró rudinak. :)
Tehát, a recept 40dkg háztartási kekeszet ír, de n fele-fele arányban darált babapiskótát tettem bele.
20 dkg darált babapiskóta
20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg margarin
2 ek. baracklekvár
2 ek. kakaó
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
A krémhez:
30 dkg túró
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 tojássárgája
Keverd össze a krémhez valókat, és hagyd a hűtőben, amíg a tésztát el nem készíted.
A tésztához olvaszd fel a margarint, add hozzá a daráltakhoz, a lekvárt, a kakaót, a porcukrot és a tojásfehérjét.Jól dolgozd össze. Ha nem nyújtható, akkor egy kis rumot vagy tejet elbír. alufólián nyúőjtsd téglalap alakúra, simítsd rá a túrókrémet, és tekerd fel.
A tekerés nem egyszerű dolog. Határozotan kell csináli, és nem szabad finomkodni vele, mert úgy soha nem fogod tudni feltekerni, mivel összevissza fog törni.
Még valami, önts a tetjére csokit, attől lesz igazán túró rudis.
valami puding
gyümölcsrizs
krémtúró
madártej
Hozzávalók:
2 nagy csomag Albert keksz
4.5 dl tej
1 vaníliapuding
25 dkg margarin
20 dkg cukor
vanilincukor
kakaó
rumaroma
Elkészítés:
A pudingot megfőzzük a tejjel,kihűtjuk.A margarint a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a van.cukrot.
A kekszlapokat megkenjük a krémmel és egymás mellé rakjuk.Ha betöltöttük a kekszrúdat megkenjük krémmel /a süti egyenletlen lesz ,de nem baj/ és kókuszba megforgatjuk.alufóliába tekerjük,és egy napot állni hagyjuk a hűtőben.Sréhen vágjuk.
Tanácsok:
Készíthetünk csokis krémmel is akkor az alapkrémbe kakaót teszünk,ha rumosat akkor rumaromát és piros ételfestéket .De csinálhatjuk két színű krémmel is.
Ha vékonyan kenjük a krémet akkor 2.5-3 rúd kekszet is be tudunk tölteni.
Szénhidráttartalom: sok gramm
a 2. gyümölcsös kekszest szeretném a figyelmedbe ajánlani, mindegyik nagyon jó, de a gyümis isteni :)
Én még a sok finom kekszes süti mellé ezt ajánlanám. Azért szeretem, mert valóban pillanatok alatt elkészül és nagyon finom. Pihentetni sem szoktam, rögtön beleöntöm a fóliázott őzgerinc formába. Lehet még kókusszal, mazsolával, dióval, kávéval stb. ízlés szerint variálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!