Mitől ropogós a sült csirkeszárny?
Sütöttem ki a minap csirkeszárnyakat a sutőben. Nagyon finom lett, de nem volt ropogós a bőre.
1 éjszakát állt a hűtőben olajos mézes pácban, amjd amikor beraktam a sutőbe meg kentem még pluszba ktchupos alapú páccal is. Előszőr lefedve sütöttem egy kis ideig, amig kicsit megpuhúlt a husi, majd leszedtem az alufóliát róla és grill funkcióra visszaraktam a sütőbe.
Mikor kész lett tökéletesen nézett ki, nagyon finom volt, de nem ropogott.
Miért nem ropogott? Valakinek van kipróbált ropogós csirkeszárnyas receptje, ami működik (mármint ropog, meg minden)?
Én soha nem takarom le a csirkehúst alufóliával.
Alatta csak fő, párolog, szerintem ezért nem lett a tied ropogós.Én tegnap felső combot sütöttem sóban, de az olyan szép piros, és ropogós volt, hogy csak na.
Ha nem takarod le, kiszárad, kemény lesz, attól fog "ropogni".
Szerintem azt az egyet rontottad el, hogy nem sütötted elég ideig. Kellett volna még neki kb. 10-15 perc. Nekem is van grill funkcióm, de nem használom, sima sütéssel tökéletesre sül.
legközelebb próbáld ki a pácból lecsöpögtetett husikat
kukuricalisztbe forgatva,forró bő zsírban/olajban kisütni,majd,ha szép pirosak
papírtörlőre szedni. garantáltan ropogósak és finomak.
Próbáld ki a Nigella Lawson-féle rántott csirkét, az mennyei!!! :-) És úgy ropog, hogy a szomszédban azt hiszik diszkózunk! :-D
Ő csirkecombból csinálja, de ne zavarjon, én már csináltam szárnyból is, és ugyanolyan finom! Csak max. kevesebb ideig kell főzni meg sütni! Próbáld ki, nagyon megéri, a férjem mindkétszer teljesen odavolt érte!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!