Mitől ropogós a sült csirkeszárny?
Sütöttem ki a minap csirkeszárnyakat a sutőben. Nagyon finom lett, de nem volt ropogós a bőre.
1 éjszakát állt a hűtőben olajos mézes pácban, amjd amikor beraktam a sutőbe meg kentem még pluszba ktchupos alapú páccal is. Előszőr lefedve sütöttem egy kis ideig, amig kicsit megpuhúlt a husi, majd leszedtem az alufóliát róla és grill funkcióra visszaraktam a sütőbe.
Mikor kész lett tökéletesen nézett ki, nagyon finom volt, de nem ropogott.
Miért nem ropogott? Valakinek van kipróbált ropogós csirkeszárnyas receptje, ami működik (mármint ropog, meg minden)?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én soha nem takarom le a csirkehúst alufóliával.
Alatta csak fő, párolog, szerintem ezért nem lett a tied ropogós.Én tegnap felső combot sütöttem sóban, de az olyan szép piros, és ropogós volt, hogy csak na.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nem takarod le, kiszárad, kemény lesz, attól fog "ropogni".
Szerintem azt az egyet rontottad el, hogy nem sütötted elég ideig. Kellett volna még neki kb. 10-15 perc. Nekem is van grill funkcióm, de nem használom, sima sütéssel tökéletesre sül.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
legközelebb próbáld ki a pácból lecsöpögtetett husikat
kukuricalisztbe forgatva,forró bő zsírban/olajban kisütni,majd,ha szép pirosak
papírtörlőre szedni. garantáltan ropogósak és finomak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbáld ki a Nigella Lawson-féle rántott csirkét, az mennyei!!! :-) És úgy ropog, hogy a szomszédban azt hiszik diszkózunk! :-D
Ő csirkecombból csinálja, de ne zavarjon, én már csináltam szárnyból is, és ugyanolyan finom! Csak max. kevesebb ideig kell főzni meg sütni! Próbáld ki, nagyon megéri, a férjem mindkétszer teljesen odavolt érte!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!