Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sütőben rizs/terhony...

Hogy kell sütőben rizs/terhonyát csinálni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen sütőben? Ezeket a köreteket lábasban kell viszonylag hosszú ideig főzni, ráadásul a tarhonyát pirítani is kell olajon elötte.
2011. febr. 1. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Tarhonyát még nem próbáltam, de a rizst rendszeresen a sütőben készítem : ISTENI FINOM!!!


Én egy nagy jénai tálba teszek rizst (megmosva, leszűrve) és kétszer annyi vízet kell ráönteni, mint a rizs mennyisége.

(Pl.: 1 bögre rizs + 2 bögre víz)

Kicsit megsózom, és 1-2 egész fej vöröshagymát teszek bele (megtisztítva, egészben)...

FEDŐT TESZEK RÁ.


No, így teszem be a hideg sütőbe, begyújtom és addig kell benn hagyni, míg elfő a leve...


Isteni finom, ízes, pergőszemű rizs lesz belőle, én fenn a lángon nem tudok ilyen pergős rizst készíteni.

2011. febr. 1. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem miért kell a rizsnek szemenként potyogni? És ha nem fő meg annyi víztől akkor marad félig főve?
2011. febr. 1. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

18:30-nak


1.) Van aki jobban szereti a PERGŐSZEMŰ rizst, mint a ragacsosat...


2.) Kipróbált recept, nagyon sokszor készítettem már : ennyi víz mellett tökéletesen megpuhul a rizs és nem lesz túlfőzve sem! (Azért, mert fedő van rajta.)

2011. febr. 1. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

ez kedves utolsó "csupán " ízlés dolga. azért tettem időzőjelbe, mert nem is olyan egyszerű a kérdés. van, aki

egy kicsit "maszatosan" , vagyis kicsit szétfőve szereti a rizst, van , aki úgy, hogy minden szem külön legyen.

ételtől is függ, hogy milyen állagú rizs passzol hozzá, meg persze, hogy ki, milyent szeret.

ezernyi praktika van, hogy mindenki kedvére készülhessen finom rizsköret.

és a rizs fajtájától is függ a végeredmény.

érdemes az ajánlatok közül többet kipróbálni, és előbb-utóbb rátalalunk az igazira.

az enyém rendkívül egyszerű. kevés zsíron megfuttatok 25 dkg száraz rizst. pár perc múlva másfélszer annyi forró

vízzel felöntöm, sózom.addig fő, míg a vizet föl nem szívta, akkor jól átkeverem és lezárom alatta a gázt.

félrehúzom és egy vastag konyharuhával betakarom.

egymástól elváló, nem ragacsos.önmagában ritkán fogyasztjuk,de borsóval, egyéb párolt zölédségekkel, gombával, amiket persze külön megpárolok, kiváltképp egy kis hagymával nagyon finom a zöldséges rizs.

ha töltelékbe teszem pl. töltöttpaaprika, töltöttkáposzta,

darálthúsos rakottasok, akkor csak félig főzöm meg a rizst, és úgy keverem a töltelékekhez,darált húsokhoz.

a félig főtt azt jelenti, hogy csak ugyanannyi vizet teszek hozzá, mint a rizs, a további puhulás a az együttfővés során történik.

2011. febr. 1. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 melcsiboszi ***** válasza:

Miért kell ölre menni azért, mert valaki máshogy szereti a rizst?

Első, ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :-)

Aki meg nem szereti a pergős rizst, az ne foglalkozzon azzal, hogy a másik hogyan készíti, nem is ez volt a kérdés!

2011. febr. 3. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 melcsiboszi ***** válasza:
Bocs, másodiknak szántam, nem elsőnek!
2011. febr. 3. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 3. 16:24
 9/10 melcsiboszi ***** válasza:
Második hozzászóló! Ma megcsináltam sütőben, és nagyon jól sikerült!!! Örök hála!!! :-)
2011. febr. 6. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 babebe válasza:
meg tudná valaki mondani hogy hány fokra kell tenni a Sütőt és meddig kell sütni ??
2015. aug. 6. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!