Hogy kell sütőben rizs/terhonyát csinálni?
Tarhonyát még nem próbáltam, de a rizst rendszeresen a sütőben készítem : ISTENI FINOM!!!
Én egy nagy jénai tálba teszek rizst (megmosva, leszűrve) és kétszer annyi vízet kell ráönteni, mint a rizs mennyisége.
(Pl.: 1 bögre rizs + 2 bögre víz)
Kicsit megsózom, és 1-2 egész fej vöröshagymát teszek bele (megtisztítva, egészben)...
FEDŐT TESZEK RÁ.
No, így teszem be a hideg sütőbe, begyújtom és addig kell benn hagyni, míg elfő a leve...
Isteni finom, ízes, pergőszemű rizs lesz belőle, én fenn a lángon nem tudok ilyen pergős rizst készíteni.
18:30-nak
1.) Van aki jobban szereti a PERGŐSZEMŰ rizst, mint a ragacsosat...
2.) Kipróbált recept, nagyon sokszor készítettem már : ennyi víz mellett tökéletesen megpuhul a rizs és nem lesz túlfőzve sem! (Azért, mert fedő van rajta.)
ez kedves utolsó "csupán " ízlés dolga. azért tettem időzőjelbe, mert nem is olyan egyszerű a kérdés. van, aki
egy kicsit "maszatosan" , vagyis kicsit szétfőve szereti a rizst, van , aki úgy, hogy minden szem külön legyen.
ételtől is függ, hogy milyen állagú rizs passzol hozzá, meg persze, hogy ki, milyent szeret.
ezernyi praktika van, hogy mindenki kedvére készülhessen finom rizsköret.
és a rizs fajtájától is függ a végeredmény.
érdemes az ajánlatok közül többet kipróbálni, és előbb-utóbb rátalalunk az igazira.
az enyém rendkívül egyszerű. kevés zsíron megfuttatok 25 dkg száraz rizst. pár perc múlva másfélszer annyi forró
vízzel felöntöm, sózom.addig fő, míg a vizet föl nem szívta, akkor jól átkeverem és lezárom alatta a gázt.
félrehúzom és egy vastag konyharuhával betakarom.
egymástól elváló, nem ragacsos.önmagában ritkán fogyasztjuk,de borsóval, egyéb párolt zölédségekkel, gombával, amiket persze külön megpárolok, kiváltképp egy kis hagymával nagyon finom a zöldséges rizs.
ha töltelékbe teszem pl. töltöttpaaprika, töltöttkáposzta,
darálthúsos rakottasok, akkor csak félig főzöm meg a rizst, és úgy keverem a töltelékekhez,darált húsokhoz.
a félig főtt azt jelenti, hogy csak ugyanannyi vizet teszek hozzá, mint a rizs, a további puhulás a az együttfővés során történik.
Miért kell ölre menni azért, mert valaki máshogy szereti a rizst?
Első, ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :-)
Aki meg nem szereti a pergős rizst, az ne foglalkozzon azzal, hogy a másik hogyan készíti, nem is ez volt a kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!