Mik azok az eszközök, amelyek nem hiányozhatnak a konyhából?
Vízforraló és derelyevágó nem kell feltétlenül. Mikrózható edények viszont igen. Kellenek még tölcsér,szita,mérőpohár,tésztaszűrő,edényalátét,kenyérvágókés,kuka,vizeskancsó.
Jó ha van: háztartási mérleg,zöldséghámozó,nokedliszaggató,tojásszeletelő,és kisebb tepsik,folpack és alufólia.
Hasznos egy többfunkciós robotgép is,amivel lehet habot verni,tésztát dagasztani,esetleg szeletelni is.
Ezeken kívül:
-gáztepsi
-különböző méretű tepsik
-krumplinyomó
-fakanalak
-keverőtálak különböző méretben
-jó dolog a jénai tál is
-fokhagymanyomó
-reszelő (sajthoz, zöldséghez, stb)
-húsklopfoló
Itt az én alapfelszerelésem:
2-3 l-es lábas, 5l-es fazék, egy lábas a tejhez, ha forralsz.
Kis nyeles edény rántást sütni.
Serpenyő, amiben palacsintát is lehet.
Tepsi vagy muffinforma.
Bögre, kanál kiskanál mérni.
Egy fakanál a hagymás ételhez, egy a tejeshez, egy falapát.l-es műanyag tál, fél l kis tálka.
Krumplinyomó, habverő, fokhagymaprés, kloffoló.
2 db merőkanál.
Szűrő.
Vágódeszka, egy éles húsvágó kés, egy kis zöldséghámozó, kenyérvágó, kenőkés. egy villa.
Nagyon hasznos egy olyan csipesz, amivel a kiflit szedik: ez nagyon jó, pl.. húst fordítani.
Attól függ, hogy mennyire szeretsz a konyhában sürögni-forogni.
Én nem rég költöztem egy olyan lakásba, ahol semmi sem volt a konyhában.
Nem érdemes egyszerre mindent megvenni! Csak azt vedd meg amire neked van szükséged. (ha nem csinálsz galuskát, ne vegyél galuskaszaggatót!)
Gondold át mik a kedvenc ételeid. Süsd \ főzd meg őket fejben. Eközben minden használati tárgyat írj le egy lapra, amit felhasználtál az ételek elkészítéséhez.
Lábasokból, serpenyőkből, és késekből érdemes jóminőségűt venni! A többi mindegy...
Bár mihez neki állok megcsinálni. Imádok sütni, főzni csak mindig közben érek el oda hogy ezt könnyebb lenne ezzel vagy finomabb lenne azzal csinálni... stb.
Persze nem írom fel.
Példának: szeretjük a fokhagymás kajákat, de fokhagyma nyomom nincs pedig gondolom finomabb lenne mint a fokhagymakrém vagy granulátum.
Ilyesmire gondoltam.
Köszönöm az infókat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!