Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek a barátom...

Milyen tortát süssek a barátom szülinapjára? Könnyen szállítható, díszíthető, elkészíthető kéne!

Figyelt kérdés

4 hónapja vagyunk együtt, és szeretnék egy tortát sütni szülinapjára. Nem vagyok nagyon járatos a konyhában, valami egyszerű kéne amit nehéz elrontani, és tuti siker. Jó lenne ha valami kisebb fajta lenne, ami gyorsan elfogy, nem kell kidobni majd a maradékot mert nagyon sok vagy ilyesmi.

Itthon szeretném sütni, és elvinni neki, könnyen szállítható kéne :)

Ja, és ötlet h hogy írjam rá a tetejére h boldog szülinapot?:)

Köszönöm!


2011. jan. 30. 20:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok, íme a hamis tiramisu torta: (előnye, hogy viszonylag olcsó, max 1000ből kijön, nincs benne nyers tojás, és az íze, majd meglátjátok:)


Hozzávalók: 20-25 db babapiskóta

2-3 dl habtejszín vagy habalapanyag (Meggle-t ajánlom)

25 dkg krémsajt vagy natúr szendvicskrém (sajt alapú)

1 cs átlátszó zselatin

3 dl erős kávé, készen

tetejére kakaópor

+ porcukor, ízlés szerint


Kávét főzök. A habot felverem, a habtejszínt habfixálóval, a habalapanyagot pedig simán, s ha már kemény, hozzákeverem a sajtkrémet. Kóstolom, ha nem elég édes, porcukor hooz. (az édesség függ a habalapanyagtól)Legalább 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát készítek elő, az alját sütőpapírral kibélelem, de úgy, hogy maradjon egy kis széle, ami kilóg a forma alján. (ezzel könnyebb lesz kivenni majd).a kávét egy mély tányérba öntöm, legyen forró, és a piskótát egyenként belemártom, de nem áztatom!!! Mindkét oldalát bekávézom, szóval megforgatom. kirakom a forma alját egy rétegben. Ha a piskóta egyik fele cukros, az nézzen felfelé! A zselatint az útmutatója szerint megfőzöm, kicsit állni hagyom, majd mikor hártyásodik a teteje, a tejszínes sajtos krémhez keverem, géppel jól eldolgozom. Kettéosztom, és mindkét részből két evőkanálnyit egy csészébe félreteszek. Az egyik felét a piskótára kenem, egyenletesen. Még egy sor kávés pikóta jön, majd a krém maradék fele.Meghintem cukrozatlan kakaóporral, s ha van kedvem, csőrős nyomóval kis pöttyöket teszek a szélére 1 ek-nyi habból, "beosztom" szeletekre. Hűtőbe teszem, legalább 1 napot várni kell vele!Tálalás előtt a forma szélétől óvatosan körbevágom, majd a kapcsos részt leemelem. Előveszem a maradék krémet, ahol kilátszik a kávés piskóta széle, ott óvatosan bekenem.

Sok sikert és jó étvágyat!


Tipp: Aki koffein érzékeny, az csinálhatja cappucino porból is, s a kávát rummal is bolondíthatjuk! Ja, és akciósan 650-ből kijött!

2011. jan. 31. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
És mégegy: A tescoban lehet kapni a tömlős sajtkrém vagy szendvicskrém, én azt szoktam bele tenni!
2011. jan. 31. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönö mindenkinek, szerintem az előre elkészített piskótatekercs lapokból-kakaós krémből fogom megcsinálni. Kerek tortát szeretnék, csak az a baj hogy nincs kapcsos tortaformám. Ha elég sűrűre csinálom a krémet, hogy ne folyós legyen, és pl egy kerek lábosba csinálom, berakom a hűtőbe egy ideig, és kifordítom belőle akkor úgy marad? Úgyértem pont akkora lapokat vágnék ki a tésztából amekkora a lábas, egy sor krém, egy lap tészta stb, és utána kifordítom. Vagy beleragad? Más ötlet esetleg? :)
2011. jan. 31. 22:02
 14/21 anonim ***** válasza:

a keresőben olvass utána a charlotte tortának, az áll piskótatekercs

szeletekből. egy kerek tálba kell balepakolni és kihűtve abból kiborítani. bombajó néven is fut. sok linknél képet is találsz, hogy hogyan kell összeállítani.

sok sikert

2011. febr. 2. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:

A csokikrémet kikevered, majd megkened vele a tolrtát. A krémnek nem szabad folyósnak lennie. Ez egy vajkrémes krém, így a hűtőben megdermed és azután nehezebb megkenni a tortát.

Előszőr kend meg a tortát, majd rakd be a fridzsiderbe. Ne aggódj azon ha nem lett túl szép, mert a marcipán úgy is el fog mindent takarni :)

Tortaformára nem lesz majd szükséged.

Ha végül előre elkészített tortaalapot használsz (mert, ha kerek tortát akarsz, akkor vehetsz kerek tortapiskótát is) bármit választhatsz. Majdnem minden formában gyártanak. Én csak azért ajánlottam a piskótatekercs tésztát, mert ez a legolcsóbb, nagyon finom, és a mérete sem túl nagy (említetted, hogy nem akarsz nagy tortát).


"Útolsó"

2011. febr. 2. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettél ! :)
2011. febr. 2. 09:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Szívesen :)


Sok sikert!

2011. febr. 2. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

amúgy azt nem is értettem, hogy az 1. recept miért is tiramisu??

a tiramisu kávés ízű édesség, abból meg valahogy kifelejtődött...

2011. febr. 2. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:
Az első recept még nem a tiramisu volt, azt majd később írta le az első válaszoló :)
2011. febr. 2. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:

most akkor ki is volt az utólsó???:)))én hajnalban ajánlottam a sharlott tortát megtekintésre...

de bármit csinálsz, sok sikert:))

2011. febr. 2. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!