Milyen tortát süssek a barátom szülinapjára? Könnyen szállítható, díszíthető, elkészíthető kéne!
4 hónapja vagyunk együtt, és szeretnék egy tortát sütni szülinapjára. Nem vagyok nagyon járatos a konyhában, valami egyszerű kéne amit nehéz elrontani, és tuti siker. Jó lenne ha valami kisebb fajta lenne, ami gyorsan elfogy, nem kell kidobni majd a maradékot mert nagyon sok vagy ilyesmi.
Itthon szeretném sütni, és elvinni neki, könnyen szállítható kéne :)
Ja, és ötlet h hogy írjam rá a tetejére h boldog szülinapot?:)
Köszönöm!
Vegyél előre elkészített piskótatekercshez szükséges lapot.
Hajts ki, és vágd fel, ahogy neked teszik pl. kockákra. A kivágott formákat rakd egymásra. A lapok közé kenj csokikrémet.
A krémhez:
# 23 dkg teavaj
# 12,5 dkg holland kakaópor
# csipet só
# 20 dkg porcukor
# 2 dl tejszín
A szobahőmérsékletű vajat habosra kevered, hozzáadod a kakaóport, a sót, a porcukrot. A tejszínt kemény habbá vered, majd beleforgadod az eddig krémalaphoz. Ezzel megkened a tortát.
A krém mennyisége elég lenne egy nagy tortához is. De magában is nagyon finom. Biztos vagyok benne, hogy el fog fogyni, ha megcsinálod :)
Utána az egészet fedd be marcipánnal, díszítsd ahogy tetszik.
pl:
(a szallaghoz használhatsz normál szallagot, így csak egy kockát kell csinálni, ami nem nehéz)
Nagyon finom, könnyű és a marcipán miatt szállítható, akár dobozban (a tál nélkülözhető). Bírja a hőmérséglet változást, a villamos zötyögését, meg mindent... Ha jól lezárod a marcipánréteggel, akár 2 napig is eláll a hűtőben, gond nélkűl.
Sok sikert :) !
A legolcsóbb marcipán (tudomásom szerint) a METRO hipermarketben lehet kapni. Van kilós, félkilós kiszerelés is. Ha ide nem tudsz elmenni, akkor nézd meg a Spar-ban és egyéb szupermarketben. Ezen kívűl tudsz próbálkozni cukrászdákban és végső megoldásra ott van a Szamos (de ez nagyon drága megoldás).
A marcipán tömböt csak megveszed és ki kell nyújtani, mint a nyers tésztát:
Itt megtalálod jól leírva a munkafolyamatot. Neked egyszerübb dolgod lesz, ha a doboz formát fogod választani :).
Ne felejtsd el a nyújtódeszkát és a sodrófát is beporcukrozni. Nem kell rá túl sok, csak anny, hogy ne ragadjon rá a marcipán a munkaeszközödre. Ha kicsit hidegebb (nem fagyos!) a marcipán, akkor könnyeb vele dolgozni, de izmosabb a munka vele.
Ne csinálj marcipánt, mert az túl macerás. A "hamis marcipánok", meg nem illik ehhez a recepthez.
UI: Bocsi én az "utolsó" nevű vagyok, és az ez előtti is én voltam :)
Sok sikert!
Írd meg majd, hogy hogy sikerült!
A legfinomabb Tiramisu recept (szerintem) a szarvasi mascarpone dobozán olvasható!
A doboz belső oldalán ez van irva:
250 gr mascarpone, 3 tojás, 3 ek.cukor, 2 dl erős hideg fekete kávé, 2 dl tej, 1 cs.vaniliás cukor, 1 cs.babapiskota, 3 ek.rum, v.amaretto likőr, kakaópor.
A tojásokat szétváűlasztjuk a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaniliáscukorral -elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponétés izlés szerint rumot v. amarettot és kemény habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Sokáig nem szabad keverni, mert afehérje összeesik. Az előre elkészitett kávét a tejjel és cukorral összekeverjük, izlés sznt rummal izesitjük. A babapiskótákat a tejeskévába márjuk -a piskóta mnőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen-és a négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskotára 1 réteg krémet teszünk és kakaóporral meghintjük, majd ujból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést a leirt módon folytatjuk.
amig az alapanyag engedi.A tetejére krém zárja.A kész tiramisut 2-3 órára a hütőszekrénybe tesszük, tálalás előtt kakóporral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Én soha nem csalódtam benne! Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!