Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek a barátom...

Milyen tortát süssek a barátom szülinapjára? Könnyen szállítható, díszíthető, elkészíthető kéne!

Figyelt kérdés

4 hónapja vagyunk együtt, és szeretnék egy tortát sütni szülinapjára. Nem vagyok nagyon járatos a konyhában, valami egyszerű kéne amit nehéz elrontani, és tuti siker. Jó lenne ha valami kisebb fajta lenne, ami gyorsan elfogy, nem kell kidobni majd a maradékot mert nagyon sok vagy ilyesmi.

Itthon szeretném sütni, és elvinni neki, könnyen szállítható kéne :)

Ja, és ötlet h hogy írjam rá a tetejére h boldog szülinapot?:)

Köszönöm!


2011. jan. 30. 20:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Holnap leírom a sütés nélküli tiramisu torta receptjét, isteni fini, egyszerű, nem fog maradni!
2011. jan. 30. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
én is nagyon várom a receptet, előző válaszadó!! :))
2011. jan. 30. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
Én is szeretném leírni a receptet mert nekünk is most lesz az évfordulonk:) Köszönöm én is.
2011. jan. 31. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

Vegyél előre elkészített piskótatekercshez szükséges lapot.

Hajts ki, és vágd fel, ahogy neked teszik pl. kockákra. A kivágott formákat rakd egymásra. A lapok közé kenj csokikrémet.


A krémhez:

# 23 dkg teavaj

# 12,5 dkg holland kakaópor

# csipet só

# 20 dkg porcukor

# 2 dl tejszín

A szobahőmérsékletű vajat habosra kevered, hozzáadod a kakaóport, a sót, a porcukrot. A tejszínt kemény habbá vered, majd beleforgadod az eddig krémalaphoz. Ezzel megkened a tortát.

A krém mennyisége elég lenne egy nagy tortához is. De magában is nagyon finom. Biztos vagyok benne, hogy el fog fogyni, ha megcsinálod :)


Utána az egészet fedd be marcipánnal, díszítsd ahogy tetszik.


pl:


[link]


(a szallaghoz használhatsz normál szallagot, így csak egy kockát kell csinálni, ami nem nehéz)


Nagyon finom, könnyű és a marcipán miatt szállítható, akár dobozban (a tál nélkülözhető). Bírja a hőmérséglet változást, a villamos zötyögését, meg mindent... Ha jól lezárod a marcipánréteggel, akár 2 napig is eláll a hűtőben, gond nélkűl.


Sok sikert :) !

2011. jan. 31. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves Utolsó! Nagyon jó és egyszerű, csak én tényleg nagyon kezdő vagyok :) (15 éves :D)A marcipánt hogy kell megcsinálni? vagyis maga a recept megvan, csak ezt a rátevés dolgot nem tudom elképzelni :D
2011. jan. 31. 12:12
 6/21 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszoló receptjére én is kíváncsi vagyok!! :)
2011. jan. 31. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
úgy tudom, lehet venni marcipántömböt, hogy hol, fogalmam sincs, azt ki lehet nyújtani, lehet formázni.
2011. jan. 31. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb marcipán (tudomásom szerint) a METRO hipermarketben lehet kapni. Van kilós, félkilós kiszerelés is. Ha ide nem tudsz elmenni, akkor nézd meg a Spar-ban és egyéb szupermarketben. Ezen kívűl tudsz próbálkozni cukrászdákban és végső megoldásra ott van a Szamos (de ez nagyon drága megoldás).

A marcipán tömböt csak megveszed és ki kell nyújtani, mint a nyers tésztát:


[link]


Itt megtalálod jól leírva a munkafolyamatot. Neked egyszerübb dolgod lesz, ha a doboz formát fogod választani :).

Ne felejtsd el a nyújtódeszkát és a sodrófát is beporcukrozni. Nem kell rá túl sok, csak anny, hogy ne ragadjon rá a marcipán a munkaeszközödre. Ha kicsit hidegebb (nem fagyos!) a marcipán, akkor könnyeb vele dolgozni, de izmosabb a munka vele.

2011. jan. 31. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:

Ne csinálj marcipánt, mert az túl macerás. A "hamis marcipánok", meg nem illik ehhez a recepthez.


UI: Bocsi én az "utolsó" nevű vagyok, és az ez előtti is én voltam :)


Sok sikert!


Írd meg majd, hogy hogy sikerült!

2011. jan. 31. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

A legfinomabb Tiramisu recept (szerintem) a szarvasi mascarpone dobozán olvasható!


A doboz belső oldalán ez van irva:


250 gr mascarpone, 3 tojás, 3 ek.cukor, 2 dl erős hideg fekete kávé, 2 dl tej, 1 cs.vaniliás cukor, 1 cs.babapiskota, 3 ek.rum, v.amaretto likőr, kakaópor.


A tojásokat szétváűlasztjuk a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaniliáscukorral -elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponétés izlés szerint rumot v. amarettot és kemény habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Sokáig nem szabad keverni, mert afehérje összeesik. Az előre elkészitett kávét a tejjel és cukorral összekeverjük, izlés sznt rummal izesitjük. A babapiskótákat a tejeskévába márjuk -a piskóta mnőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen-és a négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskotára 1 réteg krémet teszünk és kakaóporral meghintjük, majd ujból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést a leirt módon folytatjuk.

amig az alapanyag engedi.A tetejére krém zárja.A kész tiramisut 2-3 órára a hütőszekrénybe tesszük, tálalás előtt kakóporral meghintjük.


Jó étvágyat hozzá!


Én soha nem csalódtam benne! Nagyon finom!

2011. jan. 31. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!