Recetpeket irnátok? Lent bövebben.
Petrezselymes burgonya + rántott hús
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 csomag petrezselyemzöld
3 dkg vaj
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, megmosom. Kevés, sós vízben megfőzöm (kb. 20 perc).
Serpenyőben a vajat felhevítem, az apróra vágott petrezselyemzöldet beleteszem. A megfőtt burgonyát leszűröm, és a petrezselymes vajba rakom. Finoman átforgatom, ne törjön össze! Picit megpirítom.
Rántott hús:
Rántott hús
Hozzávalók:
* 4-4 alsó és felső csirkecomb/ pulykahús
* 2 tojás
* liszt
* zsemlemorzsa
* étolaj
* só
A csirkecombokat mosd meg, majd sózd be. Van, aki lebőrözi, és ki is filézheted. Ehhez ejts bemetszést a csont mellett, majd fejtsd le a húst óvatosan, hogy egészben maradjon. Az alsó combnál azonban nem baj, ha megmarad a nyél.
Először forgasd lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ne hagyd túl sokat a tojásban, mert akkor elázik. Hevíts olajat egy serpenyőben, ha elég forró, süsd meg benne a rántott húsokat mindkét oldalukon. Konyhai törlőkendőn itasd fel róluk az olajat, és már tálalhatod is.
Szerintem ez a legegyszerűbb és finom is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!