Mi a titka, hogy a natúr szelet omlós legyen?
Figyelt kérdés
Ha én natúr szeletet sütök (sertés karajból szoktam), mindig rágós, kemény lesz. Mi a titka, hogy puha maradjon?2011. jan. 29. 12:21
1/5 anonim válasza:
Sózás csak a sütés előtt közvetlenül. A besózott hust lisztbe mártom, és gyorsan sütöm. Max kb 3 perc, majd fordit, és ujra 3 perc. A karajnak ennyi elég.
2/5 anonim válasza:
Annyit kérdeznék én is,hogy miért rágós,szinte minden esetben akár karajt,akár tarját sütök?!Már idegbajt kapok tőle-köszönöm.
3/5 anonim válasza:
Fenti módon biztos nem lesz rágós, és szaftos marad. Nem szabad félni a frissen sütéstől. Ha vastagabbra hagyod a karajt, akkor jó, ha a vágási felülete már nem véres. Nem kell tovább sütni, mert megkeményedik. Akkor aztán sütheted párolással l órát is. És az sült hus lesz, nem natur szelet. A lisztet se hagyd le. Mi a marha hátszint is igy sütjük, pár perc alatt. A Férjem szereti, ha marad egy véres csik benne, félig átsütve. A sertés karajt persze nem hagyjuk véresre.
4/5 anonim válasza:
Én akár natúr, akár rántott szelet, ahogy beleteszem a zsírba, egy fél kortynyi víz, és abban a percben beborítom, a képződött gőzben rögtön átpuhul. A hangjáról hallod, amikor a gőz "elfogyott", ekkor a fedőt leszedem és várok pár percet, míg pirosra sül a külseje, persze átfordítom a másik oldalára is. A belső rész viszont puha marad.
5/5 luisa9 válasza:
A natur szeleteket vekonyra vagom es kikloffolom,majd megsozom. Nagyon fontosnak tartom a lisztbe martasat! Mert a liszt vedi meg a kiszaradastol es az izeket a husban tartja. Ezzel a modszerrel nemcsak karaj, hanem tarja ,lapocka sot meg csaszarhus is sutheto, meg persze csirkemell is..
Jo serpenyo kell hozza,ami eleg massziv nem tul vekony. A homerseklet ne legyen tul magas!
Lefedni nem kell,mert ,mert az csak gatolna a hus suteset,es fott hushoz tenne hasonlova. Viz se kell ala!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!