Írnátok nekem receptet ezekkel a hozzávalókkal? Csirkemellfilé, gomba, tejszín, bazsalikom? (meg persze bármi más hozzávaló)
sokféle lehetőség van, vagy megsütöd szeletben serpenyőben a csirkemellet, vagy tejszinnel megöntözve
fólia alatt sütőben.
gombamártás. közepes hagymát megdinsztelsz kevés zsiradékban /opcionális/, ráteszed a szeletelt gombát
és megsózod. pár keverés és fedő alatt puhára pároljuk.
ha puha, leszórjuk 2-3 fakanál liszttel, pirítjuk egy kicsit és hidegvizet apránként hozzáadva szószosra keverjük.ezután jöhet a tejszín (főző ), vagy tejföl és a végső fűszerezés.
természetesen a csirkemellet csíkokra vágva is lehet pirosra sütni.
a sütőben sültre még reszelt sajt is mehet, attól még finomabb.
szia, készíthetsz citromos-tejszínes-gombás csirkés öntetet, rizzsel vagy palacsintába is, vagy tésztára öntetnek (szélesmetélt inkább, vagy masni)
vagy egyszerűen sütőben megsütöd egy tepsiben ez esteben a csirkemellet vízszintesen vágd 2-3szeletre,hogy hamar átsüljön, rá a gomba vékonyan,, fűszer, tejszínnel leönt és sütőbe be.. akkor jó ha a csirkét kanálla, villával is vágni lehet mert omlós.
a csirke úgyis nagyon finom ha sajttal panírozod (zsemlemorzsa helyett), liszt-tojás-reszeltsajt, tepsibe be, tejszínt ráönt, gombával megszór.
ehhez zöldhagyma is illik.
főzz krumplit, pici lisszttel, 1 tojással nyomkodd össze, formázz kis lapos korongokat, és lisztben megforgatva süsd ki.
(ha sok időd van akkor liszt, élesztő, 1dl tej, főtt krumpli, annyi liszt hogy tészta legyen, megkeleszted és burgonyafánkot sütsz (kis korongok)).
Nekem olasz tészta ugrik be legelösszőr a hozzávalókból.
(nagyon) Vékony csíkokra vágd fel a csirkét és párold vajon (vagy pirítsd apró kockáravágott bacon zsírján) majd tedd bele a gombát (amit már addigra megmostál, meghámoztál) vékony szeletekre vágva, és párold tovább tovább. Most fűszerezd (jó sok bazsalikom, az nem árt + fokhagyma + amit csak szeretsz). Mikor elfőtt kicsit a gomba leve öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd hogy rottyanjon egyet.
A tésztát már ezidőalatt kifözted, de csak fogkeményre (kicsivel előbb vedd le a tűzről, mint ha teljesen készlenne, majd szűrd le MELEGvízben. Ezt a tésztát most dobb rá a szósza (miután a tejszín is rottyant, ahogy már mondtam) :) és főzd tovább 1-2 percig, amíg a tészta kész nem lesz.
Én az extravékony spagetti tésztát ajánlom (De azzal vigyázni kell, mert nagyon gzorsan megfő. Nem is kell nagyon előfőzni)
Jóétvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!