Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A padlizsánból ki kell szedni...

A padlizsánból ki kell szedni a magféléket?

Figyelt kérdés
Rántani szeretném, már meghámoztam, elszeltem ujjnyi vastagságúra, de nem tudom, hogy a benne lévő magféléket ki kell-e szedni belőle, vagy úgy ahogy van besózhatom és majd panírozhatom.
2011. jan. 27. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp szedd ki, mert semmi értelme bent hagyni, az emberi fogyasztásra kisütve, biztos, hogy nem alkalmas, max. még jól meg is fog égni sütés közben.

A padlizsán is ugyanolyan tökféleség, mint a patisszon, cukkini stb., alapból a kimagozással kell kezdeni.

2011. jan. 27. 12:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell kiszedni, ha nagyok a magok. A kicsi, éretleneket benne hagyhatod. A padlizsánt sózd be, és a keletkezett nedvet öntsd le róla, és törölgesd szárazra, mielőtt bepanírozod. Így elveszíti a kesernyés ízét.
2011. jan. 27. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát, én nem tudom, de roppant ízléstelennek tartom, ha valaki bent hagyja.

De te tudod, kérdező...

2011. jan. 27. 12:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még sose csináltam, ez lesz az első.
2011. jan. 27. 12:14
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
ma 12:02-es: a padlizsán NEM tökféleség, hanem a paprikának és paradicsomnak rokona. A magoket meg nem kell és nem isérdemes kiszedni, megégni meg nem fog, miért is kellene.
2011. jan. 27. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:

A 12.15-ös teljesen korrekt.

Nem tökféle, hanem a paradicsom rokona. Én még a paradicsom magjait is meg szoktam enni, akármilyen ízléstelen.

Még soha nem hallottam olyat, hogy valaki kiszedje a padlizsán magját.

2011. jan. 27. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:

"A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) a burgonyafélék (Solanaceae) családjába, a csucsor (Solanum) nemzetségbe tartozó növényfaj, zöldségnövény"

[link]

Szerintem nektek se ártana olvasgatni mielőtt osztjátok az észt!

2011. jan. 27. 12:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Pontosan. Mint a paradicsom.
2011. jan. 27. 12:43
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt fel vannak sorolva az ide tartozó növények - ha már linket raksz be, akkor elöször olvasd el a kapcsolódó részeket is.

2011. jan. 27. 14:00
 10/10 anonim válasza:
igen a burgonyafélékbe, ahogy a paradicsom is, sőt azthiszem paradicsomot, már kereszteztek is burgonyaval, kaphtó ez a növény, egy növényen terem burgonya es paradicsom is a neve: TomTato, vagy ketchup 'n' fries :) bocs hogy nem a kérdésre valaszoltam
2015. máj. 21. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!