Van 1,5 kg sertés lapockám, mit csináljak belöle?
Nem szoktam csak csirkét,esetleg pulykát főzni. Mi lenne fincsi a lapockából?
Jaj,és melyik jobb a lapocka,vagy a tarja?
a lapocka nálam univerzális húsdarab.általában egyszerre én is egy másfél kilós darabot kérek.mindig soványat kérek,aztán olyan lesz,amilyen a hentes kedve...
szóval otthon alaposan szemügyre veszem és eldöntöm mivé alakul.
először is a kövéret, a sallangot leszedem róla.ha nagyon szép, akkor rántani való szeleteket vágok, vagy egy kicsit vastagabb szeleteket pácolt sült húsnak.
van, amikor egyben marad, közepébe dugok egy szál kolbászt,konyhai cérnával átkötözöm és úgy sütöm meg vagy serpenyőben, vagy fólia alatta sütőben.
gombás-zsömlés töltelékkel is szoktam göngyölthúst csinálni belőle.
a leeső nem szeletelhető részeket kis kockákra vágom,összegyűjtök 2-3 kupacot, majd egy jó ragulevest készítek belőle.
pörköltnek, darálthúsnak is a lapockát választom.sokkal hamarabb puhul, mint a comb , és nem "rúg " vissza.
utolsó, Te pont olyan vagy a szilvásbuktáddal, mint a Babi néni néni volt a bauxitfőzelékével.
unatkozol informatika órán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!