Cukrozott alma receptet ajánlanátok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hozzávalók: alma, kristálycukor, darabos fahéj.
Elkészítés: A gerezdekre vágott almát porcelánedénybe tesszük. A gyümölcs súlyát elosztjuk hárommal, és az lesz a hozzá szükséges cukor mennyisége. A cukorhoz ugyanannyi súlyú vizet keverünk, darabos fahéjjal ízesítjük, és felforraljuk, hogy a cukorszemcsék elolvadjanak. A szirupot az almákra öntjük, az edényt lefedjük és másnapig hűvös helyen pihentetjük. A szirupot leszűrjük, újra felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. A műveletet naponta addig ismételjük, amíg a szirup elfogy. Utána a gyümölcsöket erős napon megszárítjuk. Előtte az almadarabokat kristálycukorban meghempergethetjük. A kandírozott almákat befőttes üvegekbe rakjuk, lekötözzük.
Ugyanez lehetett, csak a filmben egészben volt az alma.
Ez a kandírozott alma. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!