Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrozott alma receptet...

Cukrozott alma receptet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Az egyik filmben láttam a cukrozott almát egy kis pálcikán mint a nyalóka és az alma egészbe volt. Úgy megkívántam h gondoltam sütök én is segítetek egy recepttel?:) Előre is koszi:)
2011. jan. 26. 18:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: alma, kristálycukor, darabos fahéj.

Elkészítés: A gerezdekre vágott almát porcelánedénybe tesszük. A gyümölcs súlyát elosztjuk hárommal, és az lesz a hozzá szükséges cukor mennyisége. A cukorhoz ugyanannyi súlyú vizet keverünk, darabos fahéjjal ízesítjük, és felforraljuk, hogy a cukorszemcsék elolvadjanak. A szirupot az almákra öntjük, az edényt lefedjük és másnapig hűvös helyen pihentetjük. A szirupot leszűrjük, újra felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. A műveletet naponta addig ismételjük, amíg a szirup elfogy. Utána a gyümölcsöket erős napon megszárítjuk. Előtte az almadarabokat kristálycukorban meghempergethetjük. A kandírozott almákat befőttes üvegekbe rakjuk, lekötözzük.

Ugyanez lehetett, csak a filmben egészben volt az alma.

Ez a kandírozott alma. :)

2011. jan. 26. 20:54
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi ezt én is elolvastam de én nem akarom befőttből enni hanem úgy egyből mint ha édesség lenne:) amilyeneket bulikra vagy halloweenkor esznek:) úgy ennem:)
2011. jan. 26. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!