Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit lehet csinálni...

Milyen sütit lehet csinálni 36g Rama sütőmargarinból?

Figyelt kérdés
sajos nincs itthon több Rama
2011. jan. 24. 15:18
 1/4 A kérdező kommentje:
bocsi,rosszul írtam, 36g-os sütőmargarinból hozzávalóként
2011. jan. 24. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
csinálj muffint, úgy, hogy a margarinodat olvaszd fel és pótold ki 1 dl -re olajjal.az pont elég egy adag muffintésztéba.
2011. jan. 24. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2011. jan. 24. 15:29
 4/4 Pumpusek válasza:

Nyújtható fondant házilag


Hozzávalók:

1/2 kg átszitált porcukor

35 ml víz

20 gr margarin

20 gr méz

4 gr étkezési zselatin (Horváth Rozi)


1. A porcukrot egy sűrű szitán átszitáltam egy keverőtálba, kb. felét áttettem egy másik edénybe. A keverőtálban maradt porcukor közepére egy lyukat csináltam.

2. A zselatint és a vizet felolvasztottam vízgőz fölött, beletettem a margarint és a mézet, majd olvadásig kavargattam.

3. Mikor felolvadt, azon melegében hozzáöntöttem a porcukor közepébe, majd fakanállal elkezdtem összekeverni. Közben folyamatosan adtam hozzá a félretett porcukrot. Amikor már a kanállal nem lehetett tovább keverni, akkor kézzel gyúrtam tovább mindaddig, amíg egy összeálló, edényhez már nem, de a kezemhez még ragadó masszát kaptam.

Nem biztos, hogy az egész cukor kell hozzá, nekem sem kellett.

4. Amikor elkészült a fondant, belecsomagoltam folpackba + egy zacsiba, hogy ne száradjon ki, majd felhasználás előtt 1 napig pihentettem szobahőmérsékleten.

5. Ezen idő alatt is sokat keményedik a fondant. Ha nagyon kemény lesz, akkor mikrózva lehet puhítani és utána margarinnal átgyúrni. Ha nagyon lágy marad, akkor porcukrot lehet még hozzágyúrni.

2011. jan. 24. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!